誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 10 位訪客

芒果拿破崙@Mimosa

講飲講食, 唔知Budget~

Re: 芒果拿破崙@Mimosa

文章發表人 man13228 發表於 2011-02-27, 00:03

man13228
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2011-02-26, 23:53

文章發表人 meim110 發表於 2011-03-02, 11:17

我都好鍾意食
meim110
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-03-01, 15:02

文章發表人 ffanny910 發表於 2011-03-02, 18:06

正~~
ffanny910
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-03-02, 12:23

文章發表人 mi_mi115 發表於 2011-03-07, 16:58

:001: :001:
mi_mi115
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-03-07, 10:52

文章發表人 mionn 發表於 2011-03-08, 22:59

:038: :038:
mionn
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2011-03-06, 23:18

文章發表人 waiwai15 發表於 2011-03-13, 22:48

好正呀
waiwai15
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2011-03-05, 23:43

文章發表人 jay0120 發表於 2011-03-16, 17:09

蛋糕好靚 想試下
jay0120
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-03-16, 16:56

文章發表人 omg217 發表於 2011-03-16, 18:08

好好味咁款喎!
omg217
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-03-16, 17:32

文章發表人 NeTZoO 發表於 2011-04-20, 11:54

去過2次買,個老闆娘講野都幾掘 :a002:
如果心情唔好去買野真係互 :051: 都似!

第一次買問佢,佢包緊野時順口問下佢,如果平時一磅生日蛋糕大小,我要預幾多件拿破崙?
雖然一磅生日大小都可以有重身有輕身,但係大家唔係玩野,大家都有concept 最多咪1-2件差!!!
佢答我睇下你要幾件囉!(即係無答),我最後要問佢你o地幾多件大約有一磅,佢至答到我4件差唔多! :confused:
d 語氣好似 問唔啱方向我係唔會答你!!!

最近又去買第2次,因為去朋友度家訪,行開天后又去買啦(其實可以用黎考下自己eq) :modlaugh:

一入舖問下老闆娘 有無拿破崙,佢話6點至有,當時5點搭7,咁ok 啦,見無野做咪門口等囉.....

等到5點10,見有過OL 走入舖問野,我見老闆娘囉盒,咁以為差唔多出爐咪入去睇睇囉,點知一入去老闆娘即問"咩事?"
我問係咪有拿破崙啦,佢帶有不耐煩語氣答我"都話6點至有" :confused:

咁我咪出去繼續出面等,之後再走入2公婆入舖睇餅 ,好啦到6點啦 我都諗住 入去問,但見老闆娘 向我揮手叫我入舖,
入到舖見到老闆娘唔理入面D客問我要乜野款拿破崙(都算佢均真),最後買完 我再說聲唔該,拜拜!
老闆娘都回應我"多謝",但係都係好"掘" :a002:

總括,餅係好食既,但購買過程好睇買家當時心情點樣,老闆娘態度就肯定"掘"o架啦,不過我都係要個成品就無問題丫,
最重要我過程中不停"唔該哂",佢都叫有反應既!!!!
NeTZoO
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-02-08, 03:19

文章發表人 bellflower 發表於 2011-04-20, 15:43

NeTZoO 寫:去過2次買,個老闆娘講野都幾掘 :a002:

第一次買問佢,佢包緊野時順口問下佢,如果平時一磅生日蛋糕大小,我要預幾多件拿破崙?
雖然一磅生日大小都可以有重身有輕身,但係大家唔係玩野,大家都有concept 最多咪1-2件差!!!
佢答我睇下你要幾件囉!(即係無答),我最後要問佢你o地幾多件大約有一磅,佢至答到我4件差唔多! :confused:

最近又去買第2次,因為去朋友度家訪,行開天后又去買啦(其實可以用黎考下自己eq) :modlaugh:

一入舖問下老闆娘 有無拿破崙,佢話6點至有,當時5點搭7,咁ok 啦,見無野做咪門口等囉.....

等到5點10,見有過OL 走入舖問野,我見老闆娘囉盒,咁以為差唔多出爐咪入去睇睇囉,點知一入去老闆娘即問"咩事?"
我問係咪有拿破崙啦,佢帶有不耐煩語氣答我"都話6點至有" :confused:

咁我咪出去繼續出面等,之後再走入2公婆入舖睇餅 ,好啦到6點啦 我都諗住 入去問,但見老闆娘 向我揮手叫我入舖,
入到舖見到老闆娘唔理入面D客問我要乜野款拿破崙(都算佢均真),最後買完 我再說聲唔該,拜拜!

總括,餅係好食既,但購買過程好睇買家當時心情點樣,老闆娘態度就肯定"掘"o架啦,不過我都係要個成品就無問題丫,

依個老闆娘d脾氣都真係出晒名
但咁好彩我次次去都無事喎
打電話訂蛋糕size試過
walk in 買單件又試過
雖然唔可以話全程笑晒
但都有問有答
所以暫時我都無理由唔幫襯

p.s. 去開天后, 可以試下如意的passion fruit cheesecake, 近期推介!
圖檔
bellflower
  頭像

2006-01-13, 17:03

文章發表人 NeTZoO 發表於 2011-04-20, 17:24

bellflower 寫:
NeTZoO 寫:去過2次買,個老闆娘講野都幾掘 :a002:

依個老闆娘d脾氣都真係出晒名
但咁好彩我次次去都無事喎
打電話訂蛋糕size試過
walk in 買單件又試過
雖然唔可以話全程笑晒
但都有問有答
所以暫時我都無理由唔幫襯

p.s. 去開天后, 可以試下如意的passion fruit cheesecake, 近期推介!

其實個老闆娘又唔係差到咁,不過就真係語氣"掘"D囉,你當佢係一個收錢箱&包裝kiosk,我估會無咁"火"~
不過我又覺得佢o地除左整個cake 好食,佢o地係咪無諗過形象都好緊要呢,除左有人話老闆娘態度差之外,
我晌門口等候期間見到有張"無賴"紙貼左向門口玻璃,大概係自幾時開始已有幾多個"無賴"定左餅無黎囉.......
其實d人定左餅唔囉不滿係好正常,但呢張紙對自己舖印象都一樣唔好,真係雙輸 :010:

如意餅店d passion fruit cheesecake 幾錢一個?味道可唔可以比多少少 detail? :sorry:
NeTZoO
  頭像

2006-02-08, 03:19

文章發表人 bellflower 發表於 2011-04-21, 12:12

NeTZoO 寫:

如意餅店d passion fruit cheesecake 幾錢一個?味道可唔可以比多少少 detail? :sorry:

如意餅店 Yu-E Cake + Cafe
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=37986

佢d cake走中國風路線
我推薦佢個passion fruit cheese cake (心形嗰個) :001: :001: :001:
mango mousse cake, strawberry mousse cake就麻麻, 無咩味...... :maskman: :maskman: :maskman:

唔記得幾錢個

圖檔
圖檔
bellflower
  頭像

2006-01-13, 17:03

文章發表人 boxer 發表於 2011-05-03, 08:45

:a008: :a008:
boxer
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦

2006-03-16, 20:51

文章發表人 cathy2012 發表於 2011-05-20, 12:07

好靚呀個cake :048:
cathy2012
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2011-05-20, 12:00

上一頁

回到 味 Fun 天下