誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 15 位訪客

達磨

講飲講食, 唔知Budget~

達磨

文章發表人 sos82597 發表於 2011-11-06, 22:35

:hello: :eat:

Sent via Extra7
附加檔案
『當你唔能夠再擁有嘅時候。你唯一可以做嘅。就係令自己唔好忘記。』
欲知前世事 今世受者是 欲知後世事 今世作者是
請大家多多支持環保,節約能源,救救地球
凡 事 由 其 自 然 ; 遇 了 處 之 泰 然 ; 得 意 之 時 淡 然 ; 失 意 之 時 坦 然 ; 艱 辛 曲 折 必 然 ; 歷 盡 滄 桑 悟 然 。 」
「我們需要的不多,想要的太多。」

圖檔 圖檔
sos82597
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2006-05-29, 19:23

Re: 達磨

文章發表人 sos82597 發表於 2011-11-06, 22:36

幾好唔錯,個豬骨湯濃到不得了,"杰"到 "痴口"「至尊豚骨湯拉麵」(日限10碗,佢係咁寫的)
溫泉蛋超讚~
附加檔案
最後由 sos82597 於 2011-11-06, 22:39 編輯, 總共編輯了 1 次
『當你唔能夠再擁有嘅時候。你唯一可以做嘅。就係令自己唔好忘記。』
凡 事 由 其 自 然 ; 遇 了 處 之 泰 然 ; 得 意 之 時 淡 然 ; 失 意 之 時 坦 然 ; 艱 辛 曲 折 必 然 ; 歷 盡 滄 桑 悟 然 。 」

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

文章發表人 sos82597 發表於 2011-11-06, 22:36

附加檔案

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

附加檔案

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

文章發表人 trytrysin 發表於 2011-11-07, 11:49

:038: :038: :038:
原來, 我始終係一個柒人...
trytrysin
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2009-02-04, 09:53

文章發表人 cocacola99 發表於 2011-11-08, 03:18

oh, where is it?? i want to try ar :038:
Display: Panasonic P50V10 (Nanotech #320)
BDP: Denon 2500 (Kimber PK14)
DVDP: Toshiba XDE
CDP: emmlabs TSD1+ DAC2 (Powersnake Python Vx, Acrolink 7n-2070II XLR)
Speakers: Ologe Acoustic The TEN, Zero, One
2-channel Amp: Mcintosh C2300 (Ologe PC) + Mcintosh MC1.2kw (Ologe PC, Acrolink 7n-2070II XLR)
Power processor: CSE-TX1200
AV Pre Amp: Onkyo PR-SC5507
AV Power Amp: Theta Dreadnaught II
Subwoofer: ??????
cocacola99
  頭像

2005-10-20, 19:31

文章發表人 sos82597 發表於 2011-11-08, 07:23

cocacola99 寫: oh, where is it?? i want to try ar :038:

:011:

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=47298 :share: 禾果日去元祖店

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=55307 :share: 另外 CWB 都有 :hello:

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

文章發表人 Snoopy 發表於 2011-11-12, 18:11

呢間係賣飛佛, 係我食過咁多間拉麵最好食的 (不過我未試過一風堂), 一星期起碼幫襯一次! 如果唔使排隊, 仲可能食得密 D. 試過有兩三次夜 D 去 (9 點左右 ) 想避開人龍, 又會賣晒湯底要收提早收舖 :coldsweat2: !

D 湯好夠味但又唔會過咸, 食完唔口渴, 熱烈推介! :great:
Snoopy
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2008-07-09, 04:06

文章發表人 sos82597 發表於 2011-11-15, 15:17

Snoopy 寫: 呢間係賣飛佛, 係我食過咁多間拉麵最好食的 (不過我未試過一風堂), 一星期起碼幫襯一次! 如果唔使排隊, 仲可能食得密 D. 試過有兩三次夜 D 去 (9 點左右 ) 想避開人龍, 又會賣晒湯底要收提早收舖 :coldsweat2: !

D 湯好夠味但又唔會過咸, 食完唔口渴, 熱烈推介! :great:

:kissyou: 請禾食

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

文章發表人 bellflower 發表於 2011-11-15, 20:08

sos82597 寫:
Snoopy 寫: 呢間係賣飛佛, 係我食過咁多間拉麵最好食的 (不過我未試過一風堂), 一星期起碼幫襯一次! 如果唔使排隊, 仲可能食得密 D. 試過有兩三次夜 D 去 (9 點左右 ) 想避開人龍, 又會賣晒湯底要收提早收舖 :coldsweat2: !

等我下次去開大坑時順便試下先 :eat: :eat: :eat:
圖檔
bellflower
  頭像

2006-01-13, 17:03

文章發表人 sos82597 發表於 2011-11-15, 20:20

bellflower 寫:
sos82597 寫:

等我下次去開大坑時順便試下先 :eat: :eat: :eat:

go go go :a004:

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

文章發表人 shingyeah 發表於 2011-12-09, 12:40

我上次食個湯底淡到無味 :063: :063: :063:

可能簡錯湯底 :042: :042:
shingyeah
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2007-06-28, 10:19

文章發表人 quiz 發表於 2012-10-04, 20:07

:eat:
圖檔

圖檔
quiz
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-10-15, 23:37

回到 味 Fun 天下