誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 5 位訪客

Bio 5 打ch5-3 救Jill 心得

齊齊攪Game~ 唔洗驚驚~

Bio 5 打ch5-3 救Jill 心得

文章發表人 micma 發表於 2009-03-31, 16:53

打ch5-3 救Jill個版
打professional mode, Ch5-3, 單打真係超難打呀

試左個方法好快可以打完第一part, 即打低wesker, 重有寶石取

1.) 開始時, 走去"調查"度灰色門, 之後有片段睇, 跟住入左去, 即時第一時間上完樓梯, 去到條長廊尾即刻轉身用"火箭炮"按定L1 等wesker 上樓梯, 見到佢後馬上射他, 佢會接住, 馬上用gun 打爆佢, 跟住等過片進行第2part;

2.) 儘量貼住Jill, 唔好俾佢用gun, 搵機會執粒寶石, 係兩條樓梯抵中間, 等Sherva 捉住佢, 跟住上前拔Jill心口粒石, 要成6至7次先ok...期間不停係Jill 身邊行唔好停...唔係好易俾佢KO; 如果Jill jump 上上層就要躲在佢下面...

hope 對大家有用
micma
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-07-03, 23:40

Re: Bio 5 打ch5-3 救Jill 心得

文章發表人 fufu 發表於 2009-04-01, 11:32

要用鎗打亞jill個心口塊晶片~~咁快d完成 :question2: ~
fufu

2008-09-24, 15:31

文章發表人 .sc. 發表於 2009-04-01, 13:00

我都係噤佢心口炸, 佢好似傻婆咁 :notinterest: :notinterest:
.sc.
  頭像

2004-11-16, 18:36

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-04-01, 13:12

micma 寫: 打ch5-3 救Jill個版
打professional mode, Ch5-3, 單打真係超難打呀

試左個方法好快可以打完第一part, 即打低wesker, 重有寶石取

1.) 開始時, 走去"調查"度灰色門, 之後有片段睇, 跟住入左去, 即時第一時間上完樓梯, 去到條長廊尾即刻轉身用"火箭炮"按定L1 等wesker 上樓梯, 見到佢後馬上射他, 佢會接住, 馬上用gun 打爆佢, 跟住等過片進行第2part;

2.) 儘量貼住Jill, 唔好俾佢用gun, 搵機會執粒寶石, 係兩條樓梯抵中間, 等Sherva 捉住佢, 跟住上前拔Jill心口粒石, 要成6至7次先ok...期間不停係Jill 身邊行唔好停...唔係好易俾佢KO; 如果Jill jump 上上層就要躲在佢下面...

hope 對大家有用

:sorry: :sorry: :sorry:

係呢段唔係好明 :a013:
圖檔
avfunfun
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-12-13, 12:14

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-04-01, 13:13

.sc. 寫: 我都係噤佢心口炸, 佢好似傻婆咁 :notinterest: :notinterest:

我都係咁做, 因為2play 時, 開槍好難瞄, 成日打中佢 :modlaugh:
圖檔
avfunfun
  頭像

文章發表人 micma 發表於 2009-04-01, 14:42

avfunfun 寫:
micma 寫: 打ch5-3 救Jill個版

hope 對大家有用

:sorry: :sorry: :sorry:

係呢段唔係好明 :a013:

由於擊退Wesker, 可以取得寶石 , 粒寶石會係wesker 走人段片之後(即係開始救Jill個時), 落樓梯後, 會發現有粒石係地面兩條樓梯中間位置...若果係唔走近Jill, 佢會用gun 射你...咁會好易死, 所以未必可以馬上去執粒寶石
micma
  頭像

文章發表人 cranberry 發表於 2009-04-01, 15:06

重以為救Jill (衛詩) :confused:
圖檔圖檔
cranberry
  頭像

2007-07-16, 15:59

文章發表人 micma 發表於 2009-04-01, 16:08

cranberry 寫: 重以為救Jill (衛詩) :confused:

衛詩<------佢未係Bio 5 出現, 等下Bio 6 有冇啦 :048:
micma
  頭像

文章發表人 fufu 發表於 2009-04-01, 17:58

:question2: 禾玩PS3版~~有幾樣野同網上攻略有出入~~小船上面既RPG箱開唔到~~用$$買左後爆機再打會唔見左支RPG~~ :a006: 大家有無呢個問題~~???
fufu

文章發表人 cckeric 發表於 2009-04-01, 19:49

fufu 寫: :question2: 禾玩PS3版~~有幾樣野同網上攻略有出入~~小船上面既RPG箱開唔到~~用$$買左後爆機再打會唔見左支RPG~~ :a006: 大家有無呢個問題~~???

:question2: no problem wor?!
圖檔
cckeric
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 pangonon 發表於 2009-04-02, 09:30

cckeric 寫:
fufu 寫: :question2: 禾玩PS3版~~有幾樣野同網上攻略有出入~~小船上面既RPG箱開唔到~~用$$買左後爆機再打會唔見左支RPG~~ :a006: 大家有無呢個問題~~???

小船上面既RPG要行上左手面用幾條竹做成的小斜路,行到盡頭就開到箱.......... :041: :041:
pangonon
  頭像

2005-10-18, 14:11

文章發表人 fufu 發表於 2009-04-02, 11:34

pangonon 寫:
cckeric 寫:

小船上面既RPG要行上左手面用幾條竹做成的小斜路,行到盡頭就開到箱.......... :041: :041:

唔該哂~~等禾再試下先~~家下打完所有關~~開始打profession mode~~勁難打~~被人劈一刀即刻扣哂所有血~~ :what:
fufu

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-04-02, 13:42

fufu 寫:
pangonon 寫:
cckeric 寫:

唔該哂~~等禾再試下先~~家下打完所有關~~開始打profession mode~~勁難打~~被人劈一刀即刻扣哂所有血~~ :what:

:ebsmile: pro. mode 真係幾難玩 :ebsmile:
圖檔
avfunfun
  頭像

回到 Game Game Fun 區