誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 6 位訪客

講句公道說話, 警察打人真唔應該

收集各Fun區吹水Post, 冇眼屎干淨盲!

Re: 講句公道說話, 警察打人真唔應該

文章發表人 peterso 發表於 2014-10-15, 12:10

Evan 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:
USA 寫: 係都返差館先打丫 :a009:

D差人憎班示威者憎到入骨, 連日黎壓力已經非常大, 忍唔住都好人之常情 :a002:

我諗經過今次事件, 都冇人想加入警隊了 :a002:

做法錯鳥 :love_china: :love_china:

做幾多, 忍幾耐都冇用, 一條片便拖垮了連日來的工作, 為咗啲咁嘅人要負上刑事責任, 分分鐘連份工都冇埋, 根本唔值得

依家件事根本比人sidetrack咗去純粹佔中對錯,冇人講前因,冇人講政府高層嘅處理手法,兩邊都失控,但點解會變到咁嘅局面?點解會逼到去咁嘅局面?邊個令到咁嘅局面出現? :unhappy:

政府的錯 :love_china: :love_china:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 Evan 發表於 2014-10-15, 12:12

peterso 寫:
Evan 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

D差人憎班示威者憎到入骨, 連日黎壓力已經非常大, 忍唔住都好人之常情 :a002:

做法錯鳥 :love_china: :love_china:

做幾多, 忍幾耐都冇用, 一條片便拖垮了連日來的工作, 為咗啲咁嘅人要負上刑事責任, 分分鐘連份工都冇埋, 根本唔值得

依家件事根本比人sidetrack咗去純粹佔中對錯,冇人講前因,冇人講政府高層嘅處理手法,兩邊都失控,但點解會變到咁嘅局面?點解會逼到去咁嘅局面?邊個令到咁嘅局面出現? :unhappy:

政府的錯 :love_china: :love_china:

邊個係政府?政府係邊個?依家特首同三司都講到自己唔關事咁喎 :confused:
BB養育進行中

圖檔
Evan
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-02-24, 13:15

文章發表人 peterso 發表於 2014-10-15, 12:14

Evan 寫:
peterso 寫:
Evan 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

邊個係政府?政府係邊個?依家特首同三司都講到自己唔關事咁喎 :confused:

美國政府 :eusa_dance: :eusa_dance: :eusa_dance:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

文章發表人 wmmokk 發表於 2014-10-15, 12:14

peterso 寫:
Evan 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

CY政府而家不斷消耗緊之前幾十年政府建立出黎既民心 :a002:
wmmokk
  頭像

2005-04-05, 10:08

文章發表人 Psychoav 發表於 2014-10-15, 12:21

Steady 寫:
diu99fu 寫:
henry 寫:
Rookie 寫:
初哥 寫:

我都幾憎你
你幾時出黎比我打
你都明白我唔係有心
只係一時忍唔住
情有可原
你明既 :inlove2: :inlove2: :inlove2: :inlove2: :inlove2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:
Psychoav
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-11-08, 14:10

文章發表人 USA 發表於 2014-10-15, 12:25

peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

明知有幾佰部 cam 就

圖檔

人如果冇情緒同機械人有乜分別?

示威者係人、警察都係人 :a002:
USA
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2008-12-04, 19:41

文章發表人 loubanny 發表於 2014-10-15, 12:29

唔打人果個都唔正常! :patpat1: 果班人事實係抵打! :hit:
loubanny
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2009-08-25, 12:51

文章發表人 click click 發表於 2014-10-15, 12:30

USA 寫:
peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

圖檔

人是有性慾的,
警察也是人,
警察強姦人是正常不過的,
所以快d同個位警員平反.
:a008: :a008: :a008:
自己無$買,都想人地買到好野,起碼有開箱文睇下 :045:
click click
  頭像

2010-04-15, 01:00

文章發表人 peterso 發表於 2014-10-15, 12:31

USA 寫:
peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

圖檔

係忍"一時"呀 on9 :049: :049: :049: :a009: :a009: :a009:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

文章發表人 juamac 發表於 2014-10-15, 12:31

wmmokk 寫:
peterso 寫:
Evan 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

CY政府而家不斷消耗緊之前幾十年政府建立出黎既民心 :a002:

駛撚要民心咩,香港將來係for新香港人的
圖檔
juamac
  頭像

2008-11-13, 22:45

文章發表人 boxer 發表於 2014-10-15, 12:36

Psychoav 寫:
Steady 寫:
diu99fu 寫:
henry 寫:
Rookie 寫:
初哥 寫:

我都幾憎你
你幾時出黎比我打
你都明白我唔係有心
只係一時忍唔住
情有可原
你明既 :inlove2: :inlove2: :inlove2: :inlove2: :inlove2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

boxer

2006-03-16, 20:51

文章發表人 Pierre 發表於 2014-10-15, 12:37

USA 寫:
peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

圖檔

咁講又唔得, 示威者是普通市民, 警察是受過訓練的, 並且有鎗在身, 如果警察同市民睇齊會好危險
Pierre
  頭像

2011-02-28, 17:46

文章發表人 Evan 發表於 2014-10-15, 12:39

Pierre 寫:
USA 寫:
peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

圖檔

咁講又唔得, 示威者是普通市民, 警察是受過訓練的, 並且有鎗在身, 如果警察同市民睇齊會好危險

可行使公權力嘅,能等同市民嗎? :unhappy:
BB養育進行中

圖檔
Evan
  頭像

2005-02-24, 13:15

文章發表人 click click 發表於 2014-10-15, 12:46

Evan 寫:
Pierre 寫:
USA 寫:
peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:

圖檔

可行使公權力嘅,能等同市民嗎? :unhappy:

古今中外,
人都只會取對自己有利o既觀點,
但只有終蟈人才會去到不合"邏輯"的地步,
凡是要整體去思考,
唔係只找細微去放大,
警察的訓練及裝備一定遠勝群眾,
所以對警察的要求要特別高是好正常,
最少在武裝上有絕對優勢.
:notinterest: :notinterest: :notinterest:
自己無$買,都想人地買到好野,起碼有開箱文睇下 :045:
click click
  頭像

2010-04-15, 01:00

文章發表人 韋.信 發表於 2014-10-15, 13:07

若警察用unnecessary拳腳私刑, 依法 prosecute 囉, what the fuss ?

美國一樣有呢啲 case , 仲多, gun down , causing death
依法 prosecute 囉
韋.信
  頭像

2011-09-29, 08:50

上一頁下一頁

回到 Lung Post 回收站