誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Arnold, Google [Bot] 和 26 位訪客

"方法係:信用卡增值 > 提現 > 信用卡增值 > 提現"

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

"方法係:信用卡增值 > 提現 > 信用卡增值 > 提現"

文章發表人 mtr 發表於 2017-07-24, 18:58

https://www.facebook.com/winbigwok/phot ... =3&theater

https://www.facebook.com/11mister/posts ... 4189044189

滙豐教大家無本生利、不勞而獲!無錯,就是用PayMe 來賺取信用卡積分。方法係:信用卡增值 > 提現 > 信用卡增值 > 提現
附加檔案
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: "方法係:信用卡增值 > 提現 > 信用卡增值 > 提現"

文章發表人 doraemon 發表於 2017-07-25, 11:41

玩咗幾個月啦, 終於比佢cut limit :045:
All time favorite: Haut Brion 89
doraemon
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2009-03-20, 01:15

Re: "方法係:信用卡增值 > 提現 > 信用卡增值 > 提現"

文章發表人 mtr 發表於 2017-07-25, 17:40

http://hkm.appledaily.com/detail.php?gu ... e=20170725

... 無論PayMe用戶用個app嚟儲分(增值完10,000蚊,直接入返落銀行,然後成個月唔做交易),或者入完錢正常做小額支付,滙豐嘅成本係一樣的。滙豐成本喺邊度嚟?第一,用信用卡增值,同普通簽賬一樣,滙豐作為商戶角色,要俾信用卡charge;第二,如果用剩錢轉賬返銀行,滙恒以外嘅銀行,滙豐都要俾跨網轉賬charge

問題就嚟喇,一個客增值後馬上轉賬落戶口,同增值後成個月分幾次入落戶口,對滙豐以上兩項成本,係一模一樣的。所以雖然口裡說係因為部份用戶唔乖,全線金額減半卻很誠實,咪就係想慳嗰兩個成本囉。

100萬嘅問題嚟喇,咁究竟成本係幾多?據銀行界人士話,每增值100蚊落PayMe,滙豐就要硬食個幾銀錢,一個account每個月增值10,000蚊,滙豐就硬食咗百幾蚊。我當一萬個人增值10,000蚊,一個月滙豐嘅支出就超過一百萬。仲未計跨網轉賬,雖然唔駛1蚊但都要幾毫,每一萬個用戶,滙豐一個月就硬食百幾二百萬

一項服務對滙豐嚟講,幾百萬一個月點接受到呀,炒幾多個I.T.先補得返?

另外,唔符合滙豐預期用途,又點?乜原來滙豐咁有社會企業責任,想喺香港推廣P2P小額支付?唔好感動住,咁點解滙恒又唔加入銀通P2P,要自己整個滙恒P2P(滙豐叫Easy Pay,恒生叫P2P付款)同埋整個PayMe出嚟呢?睇唔過眼用戶用嚟賺信用卡積分,但又變相容許用戶用嚟做現金透支?現金透支原本好高息,滙豐而家係斷增值嗰張卡嘅銀行條財路囉。

再退一萬步,賺信用卡積分又關你滙豐乜嘢事?滙恒嘅信用卡早於4月開始就唔可以再透過增值PayMe儲分,賺都唔係賺你信用卡積分啦,定係自己個個月用百幾萬推高人哋銀行信用卡消費額,搞到心理唔平衡?

最陰功嘅都係每個月用突5,000蚊嘅用戶,你以為滙豐終於推出咗一個利民的服務嗎?少年,你太年輕了。

最後講句,唔好以為滙豐蝕少一半就心足呀。下一步唔畀你班友增值轉賬,搞到佢要畀貴成本,就係收你將餘額轉入銀行嘅錢!有得用好用埋佢喇,到時朋友係咁過數俾你個PayMe,你都入唔返落戶口呀,除非你做佢客戶啦!

關家姐
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 白色太陽鎗 發表於 2017-07-26, 11:54

day day use oe paid to earn mileage ... :048:
白色太陽鎗
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2008-12-06, 12:30

文章發表人 mtr 發表於 2017-07-29, 10:47

:question2: :question2: :question2:

https://twitter.com/miniyoshima/status/ ... 9230620672

匯豐Payme 個app 似乎居然有用到Android個原生back up功能。換機後,乜都唔使做唔使登入,就咁就用得。本地app來講好少見。
圖檔
mtr
  頭像

回到 影音 fun 區