誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 13 位訪客

還機前無 "Erase all Content and Settings",結果 ...

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

還機前無 "Erase all Content and Settings",結果 ...

文章發表人 mtr 發表於 2017-10-28, 22:02

iPhone7疑洩客戶私隱 用家借Apple機離奇發現他人34張登機證

http://bit.ly/2hhaM4w

iPhone疑洩漏用户個人資料。事主梁先生因手機入水損壞致無法開機,今年8月初把iPhone7 plus送到Apple Store中環分店維修。工作人員向他稱需為手機更換底板,預計可在1至2星期內維修好,並借了一部iPhone7予梁先生暫用。梁生即日在借用機上登入Apple ID後,發現手機app「Wallet」(錢包),離奇出現34張不屬於自己的過期登機證(boarding pass), 登機證上紀錄了乘客的全名、航點、航班日期、編號和座位和部份航空公司會員編號。

[ 只是 Apple 的責任 ? :dont_un: ]

Apple維修人員疑有「百合匙」 專家稱或因還原時「唔覺意拖多咗個folder

http://bit.ly/2iGq2LK
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: 還機前無 "Erase all Content and Settings",結果 ...

文章發表人 imcoke 發表於 2017-10-29, 10:53

個部只是代用機
洗唔清data 真唔出奇
只能怪apple 維修員無手尾

但又唔洗咁緊張

真有咁重要資料又驚維修人員可以copy 出來
就唔去維修
直接買部新機

不過ip7 正常唔會入水喎
入過咩水呀

當年出個時
成班youtuber 玩浸水測試都無問題
imcoke
Fun區皇室 - 出野大魔王

2013-11-07, 23:34

Re: 還機前無 "Erase all Content and Settings",結果 ...

文章發表人 Sman 發表於 2017-10-29, 15:54

代用機發現有上手資料看似係上手嘅問題
諗深一層如麥當勞回收糖包而你食後中毒
咁樣麥當勞與落毒者係咪都要負起責任呢?
利申: 本人同皮蛋/馬田不曾相識.過去或將來都不會亦不可能有非份之想或作扳龍附鳳之舉,深知皮蛋/馬田兄除天賦過人外,心胸極其广阔,之所冒犯.如覺不妥,請告之,小弟定當收皮. 沒錯,係皮蛋個[皮]
Sman
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-02-21, 18:49

文章發表人 cyrux 發表於 2017-10-29, 19:59

點解佢借iphone 6比我吾係7 :flareup:
cyrux
  頭像

2005-10-02, 13:31

文章發表人 cyrux 發表於 2017-10-29, 20:03

imcoke 寫: 個部只是代用機

但又唔洗咁緊張

就唔去維修
直接買部新機

入過咩水呀

當年出個時

我去APM佢借比我個部係平時換比客既翻新機
有盒有封條

姐係佢個部返左廠之後無清data就咁re-pack :question2:
cyrux
  頭像

2005-10-02, 13:31

文章發表人 imcoke 發表於 2017-10-29, 23:13

Sman 寫: 代用機發現有上手資料看似係上手嘅問題

:a013: :a013: :a013:
食得落肚的東都回收 :question2: :question2: :question2:
imcoke

文章發表人 imcoke 發表於 2017-10-29, 23:16

cyrux 寫:

但又唔洗咁緊張

就唔去維修
直接買部新機

入過咩水呀

當年出個時

有盒有封條

姐係佢個部返左廠之後無清data就咁re-pack :question2:

個師傅無factory rest 掛
淨係洗user
所以咪仲有上手野
imcoke

文章發表人 Sman 發表於 2017-10-29, 23:25

imcoke 寫:

食得落肚的東都回收 :question2: :question2: :question2:

打個比喻啫
現實生活係
客掂過就掉
又或者咁講
上手留病毒
咁咪好仆街
利申: 本人同皮蛋/馬田不曾相識.過去或將來都不會亦不可能有非份之想或作扳龍附鳳之舉,深知皮蛋/馬田兄除天賦過人外,心胸極其广阔,之所冒犯.如覺不妥,請告之,小弟定當收皮. 沒錯,係皮蛋個[皮]
Sman
  頭像

文章發表人 imcoke 發表於 2017-10-29, 23:29

Sman 寫:
imcoke 寫:

打個比喻啫
現實生活係
客掂過就掉
又或者咁講
上手留病毒
咁咪好仆街

所以咪話apple 員工無手尾
無做齊repack 程序就出貨
imcoke

文章發表人 Sman 發表於 2017-10-29, 23:33

imcoke 寫:
cyrux 寫:

但又唔洗咁緊張

就唔去維修
直接買部新機

入過咩水呀

當年出個時

有盒有封條

個師傅無factory rest 掛
淨係洗user
所以咪仲有上手野

同意
Sman
  頭像

回到 影音 fun 區