誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 22 位訪客

窮人真橙,死十八人

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

窮人真橙,死十八人

文章發表人 Arnold 發表於 2018-02-10, 22:56

窮人真橙,死十八人,巴士佬亂9嚟,巴士公司營運制度又差
Arnold
Fun區 - 揸Fit人

2012-09-03, 19:50

Re: 窮人真橙,死十八人

文章發表人 mtr 發表於 2018-02-11, 11:24

而家巴士業職工會 (職工盟屬會) 的 press con 道出部分巴士公司管理問題所在,但各台新聞部及傳媒因種種原因一向將這類工會 press con 盡量冷處理,網上亦好少 keep 呢類 press con 存檔。

只能話如果林鄭委任的獨立調查委員會要開展工作,這 press con 應屬重要參考資料之一。
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 我唔似分身 發表於 2018-02-11, 16:09

mtr 寫: 而家巴士業職工會 (職工盟屬會) 的 press con 道出部分巴士公司管理問題所在,但各台新聞部及傳媒因種種原因一向將這類工會 press con 盡量冷處理,網上亦好少 keep 呢類 press con 存檔。

只能話如果林鄭委任的獨立調查委員會要開展工作,這 press con 應屬重要參考資料之一。

開press con都要睇時機, 都未夠24小時, 咩來龍去脈都未搞清, 就同d政棍急急出黎開press con, 唔理巴士公司管理背後是否有問題, 呢種做法只會比人印象係利用死人黎抽水, 咁你想各台新聞部及傳媒點唔冷處理? 莫非你是d政棍同類, 大抽特抽?
圖檔
我唔似分身
  頭像

2011-09-25, 17:34

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2018-02-11, 17:40

死因係猛鬼橋... :005: :005: :005:
kwai888qiu
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2018-02-11, 19:40

粉嶺又多兩件, 好猛... :005: :005: :005:
kwai888qiu
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 mtr 發表於 2018-02-11, 22:08

下次見到交警截車做人肉盾牌路障,停車時,記得有咁邊駛咁邊。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2018021 ... 2_001.html

粉嶺發生奪命交通意外。消息指,下午5時許,一輛警方電單車,在落馬洲新田運輸交匯處發現一輛私家車懷疑超速行駛,嘗試截停,但私家車司機拒絕停車。雙方展開追逐。至約7公里外的粉嶺公路近百和路時,警員終超前並截停公路上的其餘車輛,企圖阻止疑超速私家車繼續行走

豈料,涉案私家車疑收掣不及,猛撼前面3輛私家車,從其中一輛被撞私家車的車Cam拍得的片段可見,涉案私家車駛至現場時突然失控,車身打橫衝前,如炮彈猛撞向前車後「反肚」,拍片的私家車後面擋風玻璃應聲爆裂。

最後由 mtr 於 2018-02-11, 23:25 編輯, 總共編輯了 2 次
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2018-02-11, 22:09

我唔似分身 寫:
mtr 寫: 而家巴士業職工會 (職工盟屬會) 的 press con 道出部分巴士公司管理問題所在,但各台新聞部及傳媒因種種原因一向將這類工會 press con 盡量冷處理,網上亦好少 keep 呢類 press con 存檔。

開press con都要睇時機, 都未夠24小時, 咩來龍去脈都未搞清, 就同d政棍急急出黎開press con, 唔理巴士公司管理背後是否有問題, 呢種做法只會比人印象係利用死人黎抽水, 咁你想各台新聞部及傳媒點唔冷處理? 莫非你是d政棍同類, 大抽特抽?

小弟以前出任的公職就係負責督促傳媒同網媒冷處理/刻意放大某些新聞個位。
圖檔
mtr
  頭像

回到 影音 fun 區