誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 12 位訪客

歷史重溫,真人真事

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

歷史重溫,真人真事

文章發表人 mtr 發表於 2018-02-12, 15:37

圖檔

圖檔

圖檔
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: 歷史重溫,真人真事

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2018-02-13, 10:31

【星島日報報道】乘客與巴士車長爭拗不時發生,近日網上流傳一段長達一分半鐘的片段,有乘客不滿車長不開冷氣,走到駕駛座附近質問車長,又以手機拍攝,車長感覺受滋擾而熄匙不開車,網民熱烈討論誰是誰非。

網民熱議孰是孰非

社交網站facebook「Play Hard 玩硬」群組轉載一段短片,片段主角為一名巴士車長,拍片人士相信是巴士乘客,拍攝者影 車長駕駛狀況,未幾車長即把車輛停在路中心,拍攝者於是問車長:「你做乜唔行車?」車長回稱:「因為你用手機騷擾我囉……你 部手機 度做乜 ?」

據了解,乘客與車長爭拗問題,是關乎巴士上層的冷氣是否有開。乘客說:「我話你聽無開冷氣,你話你有。」車長堅稱:「真係有開冷氣 !」拍攝者要求車長往上層查看,又說:「你上去,如果你摸到有一滴風,我批個頭落 ……」車長未有反駁。拍攝者說:「你 家做乜唔行車?我無騷擾到你呀!」

車長回應稱要「報台」要求支援,又指自己受到拍攝滋擾,更氣說:「我好驚喎。」乘客反唇相稽:「你驚咪暈低囉。」最後結局如何未有下文。網民目睹片段熱烈討論,有人指即使乘客對巴士冷氣狀況不滿,應向巴士公司投訴,不應在車長駕駛期開直接對質,且以手機拍攝實有滋擾之嫌。

<<<<<<<< 行車時請勿與司機談話 呢個警告牌去左邊... :a013:
kwai888qiu
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 mtr 發表於 2018-02-13, 11:48

出看更人工,又要請倒專業服務態度良好心理質素超高嘅巴士司機

https://www.facebook.com/chiu2207/photo ... 20/?type=3

... 呢排巴士公司仲搞埋D白色恐怖,將D出勤記錄唔好既司機調廠(例:將軍澳既司機調去青衣返工),九巴個新腦細眼中,員工病,就一定係扮病,變相走既人更多,我堅認識一個做左十年既司機,專登去考個的士牌轉揸的士都要轉工,一千三百題呀,你估咁易呀?何況一個四十幾歲既中年男人要佢去攞返本書去考試?新人留唔到,舊人係咁走,腦細問點解唔夠人,人力資源部可以點?咪唯有咩古靈精怪、奇形怪狀、有腦無腦,總知你黎就請囉!一日巴士公司唔能夠吸引一些正常人黎揸車,同樣的事情,再次發生只是時間問題!
圖檔
mtr
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 peterso 發表於 2018-02-13, 23:32

:confused: :confused: :confused:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

回到 影音 fun 區