誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 12 位訪客

有無巴打有玩dap,iem?

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 有無巴打有玩dap,iem?

文章發表人 imcoke 發表於 2018-04-10, 00:30

Thxdtsdd 寫:
imcoke 寫:
Thxdtsdd 寫:
imcoke 寫: 綠仙唔夠喎

試下empire ears啦
PHANTOM

ZEUS-XR

:devil: :devil: :devil:

嘩, 好貴啊。 :maskman:

綠仙賣左佢啦

sp1000 喎
綠仙真係唔夠

:clever: :clever: :clever:

我會配返黑磚嘛! :048: :048:

但唔知用咩 IEM 配 SP1000 :003: :003:

ZEUS-XR
真係未試過 :confused: :confused: :confused:
不過有朋友做左cm , 玩左好耐都未見佢移情別戀
應該正

phantom 我試過真係同價位中好突出
legend x 我試過,取向不合我,(不過都值得試,玩iem 試玩是必需的)
imcoke
Fun區皇室 - 出野大魔王

2013-11-07, 23:34

文章發表人 Thxdtsdd 發表於 2018-04-15, 23:03

imcoke 寫:
Thxdtsdd 寫:
imcoke 寫:
Thxdtsdd 寫:

PHANTOM

ZEUS-XR

綠仙賣左佢啦

sp1000 喎
綠仙真係唔夠

但唔知用咩 IEM 配 SP1000 :003: :003:

ZEUS-XR
真係未試過 :confused: :confused: :confused:
應該正

legend x 我試過,取向不合我,(不過都值得試,玩iem 試玩是必需的)

呢 D 都 out 了 budget. :maskman: :maskman: 不過我都會試試 empire ears 同 64audio,試完中毒先再籌錢。 :eusa_wall: :eusa_wall:

尋日去了旺角試 FXA11 同 noble kaiser encore,覺得未夠好, 未全面嬴綠仙,仲係觀望中。 :ebsmile: :ebsmile:
Thxdtsdd
  頭像

2004-11-23, 21:54

文章發表人 imcoke 發表於 2018-04-22, 13:23

Thxdtsdd 寫:
imcoke 寫:
Thxdtsdd 寫:
imcoke 寫:
Thxdtsdd 寫:

PHANTOM

ZEUS-XR

綠仙賣左佢啦

sp1000 喎
綠仙真係唔夠

ZEUS-XR
應該正

呢 D 都 out 了 budget. :maskman: :maskman: 不過我都會試試 empire ears 同 64audio,試完中毒先再籌錢。 :eusa_wall: :eusa_wall:

尋日去了旺角試 FXA11 同 noble kaiser encore,覺得未夠好, 未全面嬴綠仙,仲係觀望中。 :ebsmile: :ebsmile:

綠仙都話哂係cf 入面 top model
所以要再上,一係玩線,一係再上貴野 :maskman: :maskman: :maskman:

副綠仙再煲煲下先
相信有驚喜
imcoke

文章發表人 Thxdtsdd 發表於 2018-05-05, 15:50

今日試聽了 Campfire Audio Atlas,分析力比 Andromeda 好了不少,反而我覺得 bass 沒有明顯優勢,個人聽感是不錯的,有機會購入(20/5到貨)。但有一個弱點,就是不是掛耳,總是覺得戴得不好,影響了音質,如果真的入了,要好好選擇耳棉/膠。 :048: :048:

圖檔
Thxdtsdd
  頭像

文章發表人 Thxdtsdd 發表於 2018-05-05, 15:50

deleted
Thxdtsdd
  頭像

文章發表人 imcoke 發表於 2018-05-06, 00:38

Thxdtsdd 寫: 今日試聽了 Campfire Audio Atlas,分析力比 Andromeda 好了不少,反而我覺得 bass 沒有明顯優勢,個人聽感是不錯的,有機會購入(20/5到貨)。但有一個弱點,就是不是掛耳,總是覺得戴得不好,影響了音質,如果真的入了,要好好選擇耳棉/膠。 :048: :048:

圖檔

有無諗做cm
imcoke

文章發表人 Thxdtsdd 發表於 2018-05-08, 19:50

不會考慮 CM,因為完全冇二手價值。 :ebsmile: :ebsmile:
Thxdtsdd
  頭像

文章發表人 imcoke 發表於 2018-05-09, 11:01

Thxdtsdd 寫: 不會考慮 CM,因為完全冇二手價值。 :ebsmile: :ebsmile:

我都有諗過這個問題
但朋友毒我
cm vs universal fit
係兩個層次

cm 點都要有
搞到我心郁郁
imcoke

文章發表人 MartinTong 發表於 2018-05-09, 12:09

:003: :a008: :a008: :a008: :003:
咪當買個教訓law, 一 d 都吾貴 : 錄自撲克王
:soThanks: :soThanks: :soThanks: :Thanks: :Thanks: :Thanks: :happy: :happy: :happy:

大富豪 寫:
私家飛机展有冇 invitation?
蘇富比拍賣有冇專人跟住?
去馬交一次有冇4-5億 credit?
上次求投資者有冇 invitation?
去 Hermes 有冇 kelly bag 現貨任要?
有冇連相都未睇就去訂部千二萬賓利?
有冇買幽靈之子打孖買(用 cash 紅黑各一)?
有冇去意大利四五十萬訂金線西装?
有冇去意大利十萬訂對鞋..一次訂幾對?
有冇用百幾萬買副敏魚膠食?
有冇用十幾萬買條大黃花煎?'

如果一樣都冇就做富豪做到好失敗

PS 以上全部真人真事..
MartinTong
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 Thxdtsdd 發表於 2018-05-20, 13:49

早幾日又執多 2 盒野返家,而家個人好安樂。 :whistling: :whistling: upgrade 基本完成, yeah! :003: :003:
圖檔

圖檔

64Audio U12t 一開聲真不得了,分析力及立體感比仙女座好太多,畢竟價錢相差接近 2 倍有多。 :ebsmile:
圖檔

plusSound Gold Plate Hybrid X6 耳機線都唔錯。 :eusa_dance:
圖檔

在 Thxdtsdd 試聽 64Audio U12t 的短短一小時,已經有幾位客人想試聽 64Audio 各款耳機了,相信這牌子最近一定十分火熱。 :048: :048:
圖檔
Thxdtsdd
  頭像

文章發表人 imcoke 發表於 2018-05-20, 17:47

:a004: :a004: :a004:
imcoke

文章發表人 Thxdtsdd 發表於 2018-05-26, 11:01

1. Astell & Kern SP1000 + 64Audio M12t + PlusSound GPH X6 2.5 Balance 線

2. Sony NW-WM1A + Campfire Audio Andromeda + ORB Clear Force Ultimate 4.4 Balance 線

圖檔

自 3 月起,已經買了 2 部播放機,3 個 IEM。多年前冇玩音響後,最近叫做買返音響野,爽 YY 。 :eusa_dance: :eusa_dance:
Thxdtsdd
  頭像

文章發表人 arrychiu 發表於 2018-05-28, 20:10

有無爸打考慮佢?

arrychiu
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-07-19, 22:00

文章發表人 Thxdtsdd 發表於 2018-06-01, 21:53

arrychiu 寫: 有無爸打考慮佢?

用多聲道 DAC CHIPS,唔知會咩聲? :a013: :a013:
Thxdtsdd
  頭像

上一頁

回到 影音 fun 區