誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Arnold 和 28 位訪客

唔識駁地線

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

唔識駁地線

文章發表人 諸星當 發表於 2018-04-12, 18:27

想請問如果部機本身無地線位接位,可唔可以做接地落地盒架??
:dont_un: :dont_un:
やられたらやり返す、100倍返しだ!!!!!!!!
諸星當
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2008-08-21, 14:50

Re: 唔識駁地線

文章發表人 茶母 發表於 2018-04-12, 20:36

諸星當 寫: 想請問如果部機本身無地線位接位,可唔可以做接地落地盒架??

部機有冇地線位接線柱?

冇就可以試吓收響機箱鑼絲或者用RCA揷個地線位。
茶母
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-01-18, 07:43

文章發表人 諸星當 發表於 2018-04-12, 21:39

茶母 寫:
諸星當 寫: 想請問如果部機本身無地線位接位,可唔可以做接地落地盒架??

部機有冇地線位接線柱?

無呀,onkyo am 得黑膠或am天線地線接,仲要係輸入。
CD player 都係無。接線柱係咪樣架?洗唔洗開機箱先見到架? :dont_un:

Rca意思即是旦係果RCA 輸出位插條線另一面就接地係咪?
やられたらやり返す、100倍返しだ!!!!!!!!
諸星當
  頭像

2008-08-21, 14:50

文章發表人 茶母 發表於 2018-04-12, 22:45

諸星當 寫:
茶母 寫:

部機有冇地線位接線柱?

無呀,onkyo am 得黑膠或am天線地線接,仲要係輸入。
CD player 都係無。接線柱係咪樣架?洗唔洗開機箱先見到架? :dont_un:

Rca意思即是旦係果RCA 輸出位插條線另一面就接地係咪?

可以試咗phono in 個接地先,RCA揷位 in out都冇所謂,攞條雞雞rca線剪一頭,開線皮唔要中間條訊號缐,只係駁出面網落地盒都得
茶母
  頭像

2005-01-18, 07:43

回到 影音 fun 區