誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 11 位訪客

"女疑犯身上槍枝的來源未明。"

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

"女疑犯身上槍枝的來源未明。"

文章發表人 mtr 發表於 2018-06-26, 18:07

https://topick.hket.com/article/2102604/

太古城鰂魚涌公園槍擊案,最新消息指事件涉及家庭糾紛,涉開槍被捕女疑犯年約40歲,被槍傷的2男2女年齡介乎50至72歲,同是姓詹,屬兄弟姐妹,他他分別為女疑犯的舅父和阿姨,2人危殆,1人嚴重。有報道指,被捕女疑犯疑與4名傷者因爭產「傾唔掂數」,爆發槍撃案,但女疑犯身上槍枝的來源未明。
圖檔
mtr
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: "女疑犯身上槍枝的來源未明。"

文章發表人 peterso 發表於 2018-06-26, 21:27

上次咪響台灣破左單大軍火 :maskman: :maskman: :maskman: (係經香港轉運 :005: :005: )
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 imcoke 發表於 2018-06-27, 09:44

我就唔信警察唔知來源
最多買賣細節未必知

但大方向,邊個係大拆家,邊班人接頭
應該有料
imcoke
Fun區 - 黑龍總司令

2013-11-07, 23:34

文章發表人 力奇 發表於 2018-06-27, 10:03

做保鑣實有佢方法搵枝槍返黎用, BTW一個南豐新邨遺產十鳩幾人分都攪成咁, 真係搵食奸難 :005: :maskman:
力奇
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 力奇 發表於 2018-06-28, 10:02

其實有樣唔明, 7兄弟姊妹繼承遺產, 唔會因為其中一個過世(女槍手個外婆)而被人侵舌繼承權, 七分一繼承權會落入 外婆>媽>女槍手 身上, 只不過要由幾份遺產契約接落去, 點解要攪到殺人咁on居?
力奇
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2018-06-28, 12:25

一個單位分十幾份, 每人得廿萬左右, 買槍都唔止呢筆數啦...

死傷咁Q多自己人, 真係耐人尋味... :question2: :question2: :question2:
kwai888qiu
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 imcoke 發表於 2018-06-29, 10:01

傳媒報導方向就話個兇手有問題
不過香港新聞唔好跟車咁貼

傳媒常常車禍
imcoke

2013-11-07, 23:34

回到 影音 fun 區