誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 20 位訪客

六合彩頭獎

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

六合彩頭獎

文章發表人 avfreak 發表於 2018-07-22, 20:09

用 hkjc 網上買六合彩,中咗頭獎,派彩係咪自動存入自己 hkjc 户口。唔使登記 ?唔會 miss 派彩 ?

即係全自動,唔使每次自己對中獎 ?

:sorry:
avfreak
Fun區 - 揸Fit人

2011-01-24, 10:03

Re: 六合彩頭獎

文章發表人 Siu 發表於 2018-07-22, 21:47

好似過幾百(5?)萬一樣要登記.........
Siu
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-12-05, 13:24

文章發表人 iceicebaby 發表於 2018-07-22, 22:46

avfreak 寫: 用 hkjc 網上買六合彩,中咗頭獎,派彩係咪自動存入自己 hkjc 户口。唔使登記 ?唔會 miss 派彩 ?

頭獎派彩過五百萬一定要自己對中獎號碼,中咗要打電話登記,錢會入hkjc戶口。
iceicebaby
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2009-12-20, 14:10

文章發表人 avfreak 發表於 2018-07-23, 06:39

iceicebaby 寫:
avfreak 寫: 用 hkjc 網上買六合彩,中咗頭獎,派彩係咪自動存入自己 hkjc 户口。唔使登記 ?唔會 miss 派彩 ?

頭獎派彩過五百萬一定要自己對中獎號碼,中咗要打電話登記,錢會入hkjc戶口。

咁馬會即係博啲人頭獎無對,變 unclaimed。

用自己户口買已經係實名制,仲要中獎登記嚟做乜。 :hypno:

< 500萬 就全自動派彩存入户口,真係有用户以為全自動,千幾萬/幾千萬走咗雞。 :hypno:
avfreak

2011-01-24, 10:03

文章發表人 USA 發表於 2018-07-23, 09:23

下?! 我真係諗住係全自動, 中左會自動入落戶口! :a005: :a005: :a005: :a005:
USA
  頭像

2008-12-04, 19:41

文章發表人 peterso 發表於 2018-07-23, 12:18

中左大小小嘅獎要限時登記至有 :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 peterso 發表於 2018-07-23, 12:20

六合彩3獎中獎者張國華早前因逾期領獎,遭馬會沒收約4.7萬元獎金,最終入稟追討不果。其實失落六合彩的幸運兒又豈止一人!香港賽馬會證實,過去2個年度,分別有7500萬和7700萬元彩金無人認領。不過投注者或要多謝這班中獎「失魂魚」,令每年有額外7000多萬元撥入金多寶。

有獎無人領,要說最轟動一次,必定是1998年的3,800萬中秋金多寶頭獎,打破了1996年無人領取3,100多萬元聖誕金多寶頭獎的記錄。當年一直沒人登記中頭獎,經傳媒報道後,惹起一陣虛報失獎票潮,但真命天子最終都沒出現。

時至今日,依然每年有不少「失魂魚」把獎金付諸東流。賽馬會數字顯示,2014/15年度就有7,500萬元彩金無人領取,2013/14年則有7,700萬元。

事實上,幸運中得巨額六合彩彩金的市民,別以意直接到投注站領現金便可,因為不同中獎金額的領獎方法及程序都不同!

1. 若中巨額獎金,可直接到投注站領獎?

若透過現金投注:

獎金100萬元或以下:於馬場或場外投注站以現金或支票領取
100萬元以上至500萬元以下:於香港賽馬會總部大樓以支票方式領取
每10元1注超過500萬元:必須於攪珠翌日下午5時前致電熱線1817登記,馬會會發放支票

若透過投注戶口投注:

每10元1注少於500萬元:獎金直接存入投注戶口
每10元1注超過500萬元:必須於指定時間內致電熱線1817登記,再獲安排領獎。若使用互動投注服務投注,則不須登記,獎金將自動存入投注戶口
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

文章發表人 smartbb 發表於 2018-07-23, 13:08

互動投注服務 :confused2: :confused2: :confused2:
smartbb
  頭像

2009-05-06, 17:56

文章發表人 peterso 發表於 2018-07-23, 15:59

smartbb 寫: 互動投注服務 :confused2: :confused2: :confused2:

hkjc app :question2:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

文章發表人 iceicebaby 發表於 2018-07-23, 18:07

avfreak 寫:

用自己户口買已經係實名制,仲要中獎登記嚟做乜。 :hypno:

< 500萬 就全自動派彩存入户口,真係有用户以為全自動,千幾萬/幾千萬走咗雞。 :hypno:

我係打電話去問過,條友比我小到無聲出。
iceicebaby
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2018-07-23, 22:28

我果D都會全自動過數去馬會... :005:
kwai888qiu
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 Siu 發表於 2018-07-23, 22:42

avfreak 寫:

我係打電話去問過,條友比我小到無聲出

關接電話條友咩事呢???? :a013:

香港地做前線真係越來越難撈........ :coldsweat2: :043:
Siu
  頭像

2004-12-05, 13:24

文章發表人 Skyorigin 發表於 2018-07-23, 23:13

若透過現金投注:
獎金100萬元或以下:於馬場或場外投注站以現金或支票領取
100萬元以上至500萬元以下:於香港賽馬會總部大樓以支票方式領取
每10元1注超過500萬元:必須於攪珠翌日下午5時前致電熱線1817登記,馬會會發放支票

若透過投注戶口投注:
每10元1注少於500萬元:獎金直接存入投注戶口
每10元1注超過500萬元:必須於指定時間內致電熱線1817登記,再獲安排領獎。若使用互動投注服務投注,則不須登記,獎金將自動存入投注戶口
--------------------------------------------
http://kyary.asobisystem.com/
https://www.facebook.com/KPP.FC
Skyorigin
  頭像

2006-03-28, 00:11

文章發表人 iceicebaby 發表於 2018-07-24, 09:17

Siu 寫:
avfreak 寫:

我係打電話去問過,條友比我小到無聲出

關接電話條友咩事呢???? :a013:

香港地做前線真係越來越難撈........ :coldsweat2: :043:

我都知唔關佢事,我有同佢講佢唔好彩聽電話規則唔係佢定,我有Say Sorry,但聽到結果真係火滾,投注站宣傳啲工作人員係咁sale話以後唔洗對,中咗自動入錢去戶口,點知最多錢頭獎要自己對登記先有錢。
我當時話我一路都無對,我點知我之前係咪中過頭獎?咁依家點。
iceicebaby
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 iceicebaby 發表於 2018-07-24, 12:56

原來2015年開始改例,我係2015年之前問。

超過五百萬元獎金之中獎登記新安排

2015年2月23日

本會將於明日(2月24日)起,就十元一注超過五百萬元的公佈獎金之中獎登記,實施新的安排。

所有透過互動投注服務進行投注的中獎者,將毋須向本會登記,有關獎金會自動存入其投注戶口內#。互動投注服務包括網上投注服務「投注區」、流動投注服務、Racing Touch流動應用程式、電訊運財寶及投注寶。

而使用現金投注或透過電話投注服務(包括1886電話投注自動服務系統)、智財咭及「固定指示」服務投注的中獎登記安排,將維持不變,中獎者仍須於指定時間致電馬會熱線1817登記。

#有關獎金將於六合彩攪珠日或賽馬日的翌日下午五時後存入中獎者之投注戶口。

* 投注人士必須年滿十八歲
iceicebaby
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

回到 影音 fun 區