誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 9 位訪客

香港會唔會變咗人渣世界

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 香港會唔會變咗人渣世界

文章發表人 peterso 發表於 2019-06-18, 17:31

chrisw 寫: 呢個谷係少有同我諗法相近

自求多福 :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 joe 發表於 2019-06-18, 17:56

:a007: :a007: :a007:
joe
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-03-17, 09:35

文章發表人 hogen 發表於 2019-06-18, 21:08

其實最鬼衰就係有封鎖既forum,令到D年青人視野越睇越狹窄,唔再睇相反意見,亦唔會去思考對面個comment是否成立,冇左批判精神,咁落去香港只會步入文革年代

好彩呢度並無封鎖功能 :a010:
圖檔圖檔圖檔
hogen
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-09-26, 22:38

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-18, 21:28

hogen 寫: 其實最鬼衰就係有封鎖既forum,令到D年青人視野越睇越狹窄,唔再睇相反意見,亦唔會去思考對面個comment是否成立,冇左批判精神,咁落去香港只會步入文革年代

好彩呢度並無封鎖功能 :a010:

我覺得係蘋果動新聞做得太好,
搞到好多懶人只睇一份報紙,
就係蘋果!
smartbb
  頭像

2009-05-06, 17:56

文章發表人 imcoke 發表於 2019-06-19, 00:03

生果好快要比錢先可以網上睇
到時見真章
imcoke

2013-11-07, 23:34

文章發表人 wosoloo 發表於 2019-06-19, 01:31

Google FB IG youtube 全部 filter哂, 反對既野除非所有字都全部一樣, 否則出唔到
2012新生活之開始.
wosoloo
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-19, 09:56

wosoloo 寫: Google FB IG youtube 全部 filter哂, 反對既野除非所有字都全部一樣, 否則出唔到

fb 有喎

https://m.facebook.com/profile.php?id=9 ... ent_filter
smartbb
  頭像

文章發表人 chrisw 發表於 2019-06-19, 13:04

我有買毒果嘅習慣,有睇正反意見同自我思考,結果都係唔認同毒果啲極端思維
LCD: Sony 40"
AV Amp: Pioneer VSX-LX55
Blu-ray Player: Pioneer BDP-LX55
Game Console: Sony PS3 60GB
Speaker-Front: KEF LS50
chrisw
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-02-04, 00:08

文章發表人 9up 發表於 2019-06-19, 13:29

From FB friend
:[由經濟戰做起,就係斷絕一切能讓中共賺錢的東西!
所以我從來都無用華為,小米,WeChat,支付寶,淘宝,順風、中資銀行, 無買大陸樓,甚至冇返大陸玩。現在更要開始慢慢實行放棄幫襯中資商户。

二百萬人減少左呢部份人的經濟活動,個力量點睇都易過去打解放軍及日日去遊行。中國人/華人都拜奉「有錢使得鬼推磨」,只要佢地少左錢,就少左牙力。

香港人加油、爭氣呀]
我好想同佢話不要開水喉
不要食新鮮牛肉,豬肉
我哋有危險我哋會自己負責,條命係我哋自己㗎嘛、「救人係你哋嘅職責」
9up
  頭像

2011-11-18, 23:46

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-19, 14:49

9up 寫: From FB friend
所以我從來都無用華為,小米,WeChat,支付寶,淘宝,順風、中資銀行, 無買大陸樓,甚至冇返大陸玩。現在更要開始慢慢實行放棄幫襯中資商户。

二百萬人減少左呢部份人的經濟活動,個力量點睇都易過去打解放軍及日日去遊行。中國人/華人都拜奉「有錢使得鬼推磨」,只要佢地少左錢,就少左牙力。

香港人加油、爭氣呀]
我好想同佢話不要開水喉
不要食新鮮牛肉,豬肉

200萬人係香港四份一人口,
真係唔明點解會信果日真係200萬人?
信完重要不斷咁講果日有200萬!
果D人個頭殼入面到底係装乜?
smartbb
  頭像

文章發表人 imcoke 發表於 2019-06-19, 16:21

二百萬就一定無
四五十萬點都有
有四五十萬人上街
係當權者立場來說
點都要處理

另外,反對派點解死要咬住二百萬個數唔放
老實個句,佢地真係唔知無二百萬咁多咩

不過二百萬這個數點都講和交比真正話事人睇
有二百萬架
imcoke

2013-11-07, 23:34

文章發表人 peterso 發表於 2019-06-19, 17:39

smartbb 寫:
9up 寫: From FB friend

香港人加油、爭氣呀]
我好想同佢話不要開水喉
不要食新鮮牛肉,豬肉

200萬人係香港四份一人口,
真係唔明點解會信果日真係200萬人?
信完重要不斷咁講果日有200萬!
果D人個頭殼入面到底係装乜?

:dont_agree: :dont_agree: :dont_agree: 人地係話二人百萬零一人, 一個不可小, 下次一定有四百萬零二人
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

上一頁

回到 影音 fun 區