誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 28 位訪客

calling MTR

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

calling MTR

文章發表人 9up 發表於 2019-07-08, 20:08

什看臺灣選總統?
賣菜光頭佬 vs 大老闆
誰有勝算
誰對大陸執政有利
我哋有危險我哋會自己負責,條命係我哋自己㗎嘛、「救人係你哋嘅職責」
9up
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2011-11-18, 23:46

Re: calling MTR

文章發表人 wosoloo 發表於 2019-07-08, 20:50

9up 寫: 什看臺灣選總統?
賣菜光頭佬 vs 大老闆
誰有勝算
誰對大陸執政有利

菜菜子才是救世主 frog 13 frog 13 frog 13
2012新生活之開始.
wosoloo
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 mtr 發表於 2019-07-08, 22:27

台灣對大陸最有價值的是其半導體產業鏈,當中最有價值的公司是台積電。

正路想,郭老闆最熟半導體行業,與美國政界的人脈他都也遠比柯 P 同賣菜佬優勝,阿公屬意人物應該係佢。

賣菜佬動員力及口才無疑勝於老闆,但其 "賣台" 形象也較明顯,不少台灣人見過 HK 近日的暴亂後,會對佢呢方面較有保留。
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 9up 發表於 2019-07-08, 22:47

mtr 寫: 台灣對大陸最有價值的是其半導體產業鏈,當中最有價值的公司是台積電。

正路想,郭老闆最熟半導體行業,與美國政界的人脈他都也遠比柯 P 同賣菜佬優勝,阿公屬意人物應該係佢。

賣菜佬動員力及口才無疑勝於老闆,但其 "賣台" 形象也較明顯,不少台灣人見過 HK 近日的暴亂後,會對佢呢方面較有保留。

但老闆對english 菜有優勢嗎
不是賣菜佬對english 菜 勝算高一點嗎?
柯P會否落場玩。
我哋有危險我哋會自己負責,條命係我哋自己㗎嘛、「救人係你哋嘅職責」
9up
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2019-07-09, 11:26

應該係睇民進黨最後派邊個出,賴清德台獨傾向比英文姑更鮮明但由賴生叫陣,就用光頭賣菜佬,又或柯 P 會出黎界票也用賣菜佬,否則以兩岸及大陸整體科技產業進步,以及同美國佬周旋能力的考慮,郭老闆最適合。
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 9up 發表於 2019-07-09, 13:57

民退黨不是已經是英文姑出戰嗎
9up
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2019-07-11, 19:07

彭斯同小鬍子國安顧問高調見台港毒媒操盤人肥佬黎,也同時高調賣較先進軍備比台灣,又准 english tsai 過境,亦肯定會硬撐民進黨連任,不論 english 或賴清德。咁阿爺就別無選擇,唯有暗撐最藍的賣菜佬。
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2019-07-15, 11:11

暫時是英姑 vs 賣菜郎,柯 P 最近訪問過大陸,但之後未似想加入戰團界票。

https://twitter.com/initiumnews/status/ ... 2437975041
附加檔案
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 9up 發表於 2019-07-15, 16:48

林鄭是不是已resign?
等阿爺安排?
9up
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2019-07-15, 16:57

9up 寫:林鄭是不是已resign?
等阿爺安排?

林鄭今日無正面回應佢有無遞辭職信,只係話任期內會努力,好明顯了。
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 9up 發表於 2019-07-15, 17:18

是不是準備交棒比師姐收拾殘局。
附加檔案
PhotoPictureResizer_190715_171629953_crop_864x1872-648x1404.jpg (170.55 KiB) 被瀏覽 549 次
9up
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2019-07-15, 17:29

睇三位既企位及距離,林鄭好似對住鏡頭話寧願比容海恩都唔益師姐妳。
圖檔
mtr
  頭像

回到 影音 fun 區