誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 22 位訪客

BLURAY KUNG FU

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

文章發表人 大家樂王子 發表於 2007-09-10, 04:15

Racingboy 寫:
大家樂王子 寫:
大家樂王子 寫:
Racingboy 寫:聲音:Blu-ray 比 DVD 不知利害多少 :038: ,個音場好明顯大咗好多,連原來間屋都大埋 :a004:

以六指琴魔大戰大聲婆為例,嗰啲低頻確實係 Blu-ray 之中數一數二,包圍感之強,尤如置身其中,妙不可擋 :a012:

畫質:唔洗講 :announce: ,Blu-ray(美版) 比 DVD (日版本身已經好靚 :001: )之通透,非筆墨所能形容 :038: ,而係暗位中嘅雜訊,根本難以揾到。但誓估唔到,日版功工嘅畫質,色溫方面係製作時,調較到比較適合日本同香港人嘅口味,好清同好銳利 :001: :001: :001: ,而相對地美版 Blu-ray 就比日版 Blu-ray 黃了一點 :unhappy:

咁有 Blu-ray Player 發燒友嘅你,識得揀啦 :a009:

嘩, 你 9 個月後先繼續寫個 report .. :what: :what:

805 都出左啦喎 ... :coldsweat2:

你又唔出 ONKYO 603 report :051:

我都無買 603 .. :whistling:

605呢!我再 :051: :051: :051:

無喎 .... 都未買任何新 av amp :a009: :whistling:

睇埋部也媽雞先決定 :announce:
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
大家樂王子
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-11-22, 14:17

文章發表人 Racingboy 發表於 2007-09-10, 04:21

大家樂王子 寫:
大家樂王子 寫:
大家樂王子 寫:
Racingboy 寫:聲音:Blu-ray 比 DVD 不知利害多少 :038: ,個音場好明顯大咗好多,連原來間屋都大埋 :a004:

以六指琴魔大戰大聲婆為例,嗰啲低頻確實係 Blu-ray 之中數一數二,包圍感之強,尤如置身其中,妙不可擋 :a012:

畫質:唔洗講 :announce: ,Blu-ray(美版) 比 DVD (日版本身已經好靚 :001: )之通透,非筆墨所能形容 :038: ,而係暗位中嘅雜訊,根本難以揾到。但誓估唔到,日版功工嘅畫質,色溫方面係製作時,調較到比較適合日本同香港人嘅口味,好清同好銳利 :001: :001: :001: ,而相對地美版 Blu-ray 就比日版 Blu-ray 黃了一點 :unhappy:

咁有 Blu-ray Player 發燒友嘅你,識得揀啦 :a009:

嘩, 你 9 個月後先繼續寫個 report .. :what: :what:

805 都出左啦喎 ... :coldsweat2:

你又唔出 ONKYO 603 report :051:

我都無買 603 .. :whistling:

605呢!我再 :051: :051: :051:

無喎 .... 都未買任何新 av amp :a009: :whistling:

睇埋部也媽雞先決定 :announce:

:a005: :044: :044: :044:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 cranberry 發表於 2007-09-10, 16:47

日版貴$200...即係幾錢??
cranberry
  頭像

2007-07-16, 15:59

文章發表人 kowkow 發表於 2007-09-10, 16:50

cranberry 寫:日版貴$200...即係幾錢??

:announce:
wan chai
$2XX
MK
$3XX
一親香澤,無悔今生 !!!!
時間像乳溝一樣,
擠一擠還是有的!!

My Photo Album,多多指點:
http://www.fotop.net/kowloon
kowkow
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-11-01, 13:16

文章發表人 jv8803 發表於 2007-09-10, 17:03

jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

上一頁

回到 影音 fun 區