誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 39 位訪客

Monster 的HDMI>DVI-D 線型號M400和M1000比較

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Monster 的HDMI>DVI-D 線型號M400和M1000比較

文章發表人 Forzaman 發表於 2004-12-11, 17:43

我想問下有無人知道Monster 的HDMI>DVI-D 線型號M400和M1000 是不是畫面質素有好大差別?因為M1000要$4000而M400只係$2500
forzaman
Forzaman
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2004-11-27, 01:26

Re: Monster 的HDMI>DVI-D 線型號M400和M1000比較

文章發表人 ELISE 發表於 2004-12-11, 21:52

Forzaman 寫:我想問下有無人知道Monster 的HDMI>DVI-D 線型號M400和M1000 是不是畫面質素有好大差別?因為M1000要$4000而M400只係$2500

M1000就吾知.
但我試過M500就一定靚過M400 20%倒哪!
M1000 $4,000 幾長呀? 最長好似得6M喎 :dont_un:
http://www.monstercable.com/productPage.asp?pin=2445
ELISE
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2004-11-23, 12:26

文章發表人 Panzer 發表於 2004-12-11, 22:07

$4k for 6M, bloody expensive. :money: :money:
:007: :007: 開開心心玩影音 :004:
Panzer
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-16, 23:32

文章發表人 Forzaman 發表於 2004-12-11, 23:13

我知道已有10m HDMI>DVI-D啦!我講的都是指10m M1000 係賣$4000,而M500係無出10m的只有M1000同M400呢兩個系列才有HDMI>DVI-D所以想問大家意見
forzaman
Forzaman
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-11, 23:21

我嘅意見:

洗咁多錢落條線...不如放落部投投重好 :a004: :a004: :a004: :a004: :a004: :a004: :a004:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 ELISE 發表於 2004-12-12, 00:10

Forzaman 寫:我知道已有10m HDMI>DVI-D啦!我講的都是指10m M1000 係賣$4000,而M500係無出10m的只有M1000同M400呢兩個系列才有HDMI>DVI-D所以想問大家意見

Forzaman

邊道有M1000賣呀,有冇1M呀 :038:
ELISE
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

文章發表人 Forzaman 發表於 2004-12-12, 05:56

我在中環一間喝叫vision & XXX shop 找到,不過1m 其實好多地方都好易找到
forzaman
Forzaman
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

文章發表人 ELISE 發表於 2004-12-12, 18:55

Forzaman 寫:我在中環一間喝叫vision & XXX shop 找到,不過1m 其實好多地方都好易找到

邊道呀! :dont_un:
ELISE
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

文章發表人 Forzaman 發表於 2004-12-12, 20:22

我明天去買M1000 10m 線,如果有得買你要的尺寸再覆你,不過呢個網唔知可唔可以post 全名 :dont_un:
forzaman
Forzaman
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-12, 20:26

vision & xxxxxxx 超貴...有時重貴過 MSRL...小心 :046: :046: :046: :046:
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 Forzaman 發表於 2004-12-13, 00:41

其實我都覺得Monster線好貴,但看了很多網上的報告,各大佬介紹過的品牌,質素都無保證,時常都要彩數搭夠 :037: 而當想到M400和M1000之比較又覺得大家都話M1000畫質真係好D!!
forzaman
Forzaman
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

文章發表人 ELISE 發表於 2004-12-13, 21:06

Forzaman 寫:其實我都覺得Monster線好貴,但看了很多網上的報告,各大佬介紹過的品牌,質素都無保證,時常都要彩數搭夠 :037: 而當想到M400和M1000之比較又覺得大家都話M1000畫質真係好D!!

Forzaman

買左未呀! :048:
ELISE
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

文章發表人 Forzaman 發表於 2004-12-13, 21:34

我今日終於買左條monster M400 (HDMI>DVI-D)10m線啦!價值$2400,如果你有睇之前的Post都知我一心想買M1000,但原來要成$4500,太貴了 :a005: 我想現在還不是時候,今日看到M1000 10M的表現是很好!而我只是對這品牌有信也才選擇它,亦心信它已比一般的品牌有質素(純屬個人想法),故此,待日後要upgrade時再買M1000都未遲,我故計到時再放條Monster M400 都值錢掛 :angry:至於條線兩三天後取貨到時試過掂再話比各大佬知 :clap2hands
forzaman
Forzaman
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

文章發表人 ELISE 發表於 2004-12-13, 22:49

Forzaman 寫:我今日終於買左條monster M400 (HDMI>DVI-D)10m線啦!價值$2400,如果你有睇之前的Post都知我一心想買M1000,但原來要成$4500,太貴了 :a005: 我想現在還不是時候,今日看到M1000 10M的表現是很好!而我只是對這品牌有信也才選擇它,亦心信它已比一般的品牌有質素(純屬個人想法),故此,待日後要upgrade時再買M1000都未遲,我故計到時再放條Monster M400 都值錢掛 :angry:至於條線兩三天後取貨到時試過掂再話比各大佬知 :clap2hands

:clap2hands :clap2hands
ELISE
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

文章發表人 火星人 發表於 2004-12-13, 23:03

唔同牌子係唔係相差咁遠呢, 我都搵緊一條
香港古仔,企鵝果d o唔ok呢.$4500會好好多嗎 ?
dvi 去 dvi 係咪同 hdmi 去 hdmi 質數會一樣呢 ?
你們意見如何 :dont_un:
火星人
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-12-03, 22:12

下一頁

回到 影音 fun 區