誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 6 位訪客

北海道 - 道東自駕旅遊新體驗 ( Day 1 )

歡迎各位攝影 fans 齊齊吹水

北海道 - 道東自駕旅遊新體驗 ( Day 1 )

文章發表人 pc6899 發表於 2013-06-09, 14:12

今個旅程對我呢講絕對係全新體驗 :ebsmile: 因我考車牌至今約30年都無揸過車 :maskman: 今次仲要由道東(網走)開始揸番落札幌 :coldsweat2:

呢個咁驚險既旅程就由16/05朝早開始 :004:

呢朝D班次非常爆, 連起飛都要排隊 :a005:
17 (3).jpg
17 (3).jpg (465.62 KiB) 被瀏覽 7834 次

飛左約4個鐘, 終於見到北海道啦 :038:
17 (5).jpg
17 (5).jpg (448.73 KiB) 被瀏覽 7838 次

係停機亭仲見到Hello Kitty :modlaugh:
17 (8).jpg
17 (8).jpg (450.83 KiB) 被瀏覽 7850 次

因為要轉內陸機, 仲有成2粒鐘, 新千歲機場D店舖多到目不暇給 :003:
pc6899
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-09-30, 01:06

Re: 北海道 - 道東自駕旅遊新體驗 ( Day 1 )

文章發表人 pc6899 發表於 2013-06-09, 14:32

順便搵個地方坐低買D嘢食醫吓個肚先 :eat:

因為+1諗住趕睇尾櫻 :001: 睇花期應該去到網走果邊已經係尾聲, 所以係新千歲轉多程內陸機直飛'女滿別'(網走機場) :modlaugh:

當上機既時候駭左一跳 :a005: 係小型螺旋槳飛機 :038: 咁大個仔都未搭過 :049:

:dont_un: 唔知係咪小型飛機唔可以飛太高, 反而望落去睇D風景仲靚 :inlove2: 再加埋夕陽既顏色 :001: :001: :001:
pc6899
  頭像

文章發表人 Celica 發表於 2013-06-09, 15:11

正呀 :a004: :038: :001: 正呀
圖檔 圖檔
Celica
  頭像

2006-03-23, 03:08

文章發表人 pc6899 發表於 2013-06-09, 15:28

再飛左約45分鐘, 終於到左女滿別機場, 已經開始天黑, 一行落機至知原來都幾凍吓 :shocking:

之前+1係香港已經book好晒租車同今晚既民宿, 出閘後先去攞車先 :048: 佢哋用專車車我哋去車場辦手續同攞車, 原來車場就係機場對面 :ebsmile:

辦完手續同講解左套GPS點用就開始出發, 揸住果軚盤好緊張呀 :on_press: 點解俾左油架車都唔行 :mk_ques2: 原來果brake未鬆 :mk_sweat2: 最後都順利起程, 見到果位職員同我哋揮手 :mk_bye: 好似同我講小心D揸啦 :mk_speechless:

+1入左個map code, GPS好快就出到好清楚既路線圖, 起程向民宿出發 :mk_addoil: , 但越揸越大霧 :coldiff: , 能見度唔夠30碼 :on_spiral: 又無街燈, 又無前車帶路 :faint: , 天寒地凍 :icecold: , 今次一出發就 :socold:

好彩跟住GPS條路線揸左約35分鐘, 終於搵到呢 :mk_sign: 噤門鐘有位太太出嚟話唔係呢度 :mk_thunder: 不過日本人真係好好, 佢雖然唔識話我哋知, 但佢專誠走出嚟帶我哋去, 原來就係佢斜對面, 真係唔該晒呢位日本太太 :onionsorry:

幾經辛苦終於搵到啦 :mk_clamp: 入到去第一個感覺係好舒服, 好溫暖 :sohigh:

原來佢有個燒柴既暖爐係度, 唔怪得咁暖啦 :inlove2:
pc6899
  頭像

文章發表人 pc6899 發表於 2013-06-09, 16:19

無華麗既裝修, 簡簡單單, 但令你感覺好舒服 :best: .

主人每次預算接待兩伙人, 所以樓下只有兩間客房、廚房同客廳, 佢哋一家就住係樓上, 方便接待客人 :inlove2:

睇吓我哋今晚間房先 :rollsheet: 打理得乾淨整齊, D被同張床仲好舒服 :ugreat:

收拾好行理後, 晚飯已經準備好 :eat: :eat: :eat:

唔知係咪環境影响呢 :mk_ques2: 簡單一碟咖哩雞飯居然好好味喎 :mk_excit: 唔係一般日本甜咖哩, 反而有少辣同香味, 仲有好濃既新鮮番茄味 :eatenough:

飽暖思床祳 :sleep: , 早D瞓迎接第2日既正式旅程 :byebye:
pc6899
  頭像

文章發表人 terence_t 發表於 2013-06-09, 16:42

:038: :038: :038:
terence_t
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2006-10-05, 01:10

文章發表人 bellflower 發表於 2013-06-09, 16:50

:a004: :a004: :a004:
圖檔
bellflower
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-01-13, 17:03

文章發表人 yukyuk909 發表於 2013-06-10, 00:31

Dai C :sorry: :sorry: :sorry: :a004: :a004: :a004:
一起吃早餐(早餐是AA制的) :mk_idea: 你以後唔好再去公園啦 :mk_idea: 笑下啦...柒頭 :mk_idea: 出街睇車啦你 :mk_idea:
圖檔
B大師話波同波通透度靚啲....woow勁^^
鍾意買靚筆...唔代表寫到手靚字...但我鍾意買...吹咩!!! <<---有一晚同B大師食癲拿..我偷聽到的...^.,^"
我是攝影白痴
http://www.mrc-photography.com
yukyuk909
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-06-05, 10:40

文章發表人 boxer 發表於 2013-06-10, 09:28

:a004: :a004: :a004: :a004: :a004:
boxer

2006-03-16, 20:51

文章發表人 Cam 發表於 2013-06-11, 01:23

yukyuk909 寫: Dai C :sorry: :sorry: :sorry: :a004: :a004: :a004:

x 2 :001: :001: :001: :sorry: :sorry: :sorry:
Cam
  頭像

2004-11-16, 20:17

文章發表人 pc6899 發表於 2013-06-11, 01:55

Cam 寫:
yukyuk909 寫: Dai C :sorry: :sorry: :sorry: :a004: :a004: :a004:

x 2 :001: :001: :001: :sorry: :sorry: :sorry:

:dont_agree2: 咪鬼笑我啦 :a006: :a006: :a006:
pc6899
  頭像

文章發表人 Celica 發表於 2013-06-11, 02:15

pc6899 寫:
Cam 寫:

:dont_agree2: 咪鬼笑我啦 :a006: :a006: :a006:

好正的遊記 :001: :001: :001:
Part 2幾時有 :sorry: :sorry: :sorry:
圖檔 圖檔
Celica
  頭像

2006-03-23, 03:08

文章發表人 gt3 發表於 2013-06-11, 17:45

今個旅程對我呢講絕對係全新體驗 因我考車牌至今約30年都無揸過車

我比你好少少, 1X年都無揸過車. Waiting 8月出發 :048: :048: :048:

Part 2 :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
窮人裝備
D50, D700
18 - 35, 18-55 DX, 50 1.8, Tamon A09, LB5

圖檔
gt3
  頭像

2006-09-13, 15:49

文章發表人 pc6899 發表於 2013-06-11, 19:58

gt3 寫:
今個旅程對我呢講絕對係全新體驗 因我考車牌至今約30年都無揸過車

我比你好少少, 1X年都無揸過車. Waiting 8月出發 :048: :048: :048:

Part 2 :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:

我既駕駛經驗就係係師兄你身上得嚟 :a010: (PlayStation 3 - GT3) :049: :049: :049:
:a004: 8月D花好似係開得最燦爛既時候 :007: 祝師兄食得招積 :eat: 住得舒適 :eusa_dance:
pc6899
  頭像

文章發表人 gt3 發表於 2013-06-13, 12:15

pc6899 寫:
gt3 寫:

我既駕駛經驗就係係師兄你身上得嚟 :a010: (PlayStation 3 - GT3) :049: :049: :049:
:a004: 8月D花好似係開得最燦爛既時候 :007: 祝師兄食得招積 :eat: 住得舒適 :eusa_dance:

窮人裝備
D50, D700
18 - 35, 18-55 DX, 50 1.8, Tamon A09, LB5

圖檔
gt3
  頭像

2006-09-13, 15:49

下一頁

回到 攝影 fun 區