誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 19 位訪客

初秋hea遊英倫 .... 十四日都London

歡迎各位攝影 fans 齊齊吹水

初秋hea遊英倫 .... 十四日都London

文章發表人 Alzard 發表於 2013-11-17, 18:41

參考過呢度D遊記﹐又問下人之後玩左兩個禮拜。咩都睇﹐咩都食隨心而行。 :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:

一個禮拜買左六日London Pass,之後再玩下附近三個城市。下面先去Zone 1必到景點。

Natural History Museum﹐一行就兩個幾小時。

National Gallery﹐再行又兩個幾小時。

同一日見天氣好﹐行埋去Westminster睇Big Ben。

天氣麻麻不過都有好太陽既時候 :love_china: :love_china: :love_china:
最後由 Alzard 於 2014-11-05, 10:57 編輯, 總共編輯了 6 次
Alzard
Fun區皇室 - 出野大魔王

2007-07-28, 16:49

Re: 初秋hea遊英倫

文章發表人 Alzard 發表於 2013-11-17, 18:44

擺埋Greenwich同一日﹐行完Royal Observatory坐cruise去Westminster Pier。影夜景時俾人趕﹐話唔俾用腳。其實係咪我錯? :confused:

去睇換兵﹐企到好遠下。睇睇下去左食飯。

入埋去Buckingham Palace State Rooms﹐好睇!

另一日去Windsor﹐門票都係London Pass包埋﹐兼唔駛排隊。
最後由 Alzard 於 2014-11-05, 10:57 編輯, 總共編輯了 2 次
Alzard

文章發表人 trytrysin 發表於 2013-11-17, 20:58

:001: :001: :001:
原來, 我始終係一個柒人...
trytrysin
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2009-02-04, 09:53

文章發表人 boxer 發表於 2013-11-18, 09:44

:love_china: :love_china: :love_china: :love_china: :love_china: :love_china: :love_china:
boxer

2006-03-16, 20:51

文章發表人 ahpeanut 發表於 2013-11-18, 12:51

:love_china: :love_china: :love_china: :love_china: :love_china:
ahpeanut
  頭像

2009-08-11, 16:39

文章發表人 pc6899 發表於 2013-11-18, 15:32

:038: 好靚呀 :a012: :a012: :a012:
請繼續 :love_china: :love_china: :love_china:
pc6899
  頭像

2007-09-30, 01:06

Re: 初秋hea遊英倫 (重未出完)

文章發表人 Alzard 發表於 2013-11-18, 19:49

Conquer the Round Tower﹐可以上去睇下風景聽下歷史。(要另外俾錢)

經神六提示﹐唔睇波點都去球場睇下﹐果然無介紹錯 :sorry: :sorry: :sorry: 。同日去埋Wimbledon Lawn Tennis Museum。兩個地點都叫近。

British Museum星期五開到夜晚八點﹐行完球場再行多三個小時。無帶腳﹐手持效果OK。 :a010:

另一日行Oxford Street Shopping
最後由 Alzard 於 2014-11-05, 10:58 編輯, 總共編輯了 1 次
Alzard

文章發表人 RCHK 發表於 2013-11-18, 22:45

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
有 5.1 的日子, 快樂中...
RCHK
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-05-04, 11:16

文章發表人 pc6899 發表於 2013-11-19, 01:40

:clap2hands 繼續拍掌叫好 :a012: :a012: :a012:
pc6899
  頭像

2007-09-30, 01:06

文章發表人 ahpeanut 發表於 2013-11-19, 16:45

我去日日落雨 :042: :042: :042:
ahpeanut
  頭像

2009-08-11, 16:39

文章發表人 Alzard 發表於 2013-11-19, 17:09

ahpeanut 寫: 我去日日落雨 :042: :042: :042:

我估我有大半時間係陰天 / 毛毛雨,晚晚睇forecast再改行程。因為有時有半日好天(甚至兩三個小時)就睇戶外景點兼影相,都係一個好好既經驗。
Alzard

文章發表人 Alzard 發表於 2013-11-19, 19:24

食方面其實都幾貴﹐例如早餐想食熱野﹐普通一間餐廳食要8-9磅﹐兩個人就兩舊。 :063: :063: :063:

下面呢間食左幾次﹐連鎖店不過都幾好食。

所以假如唔係太凍或者體力要求唔高就食得平平地﹐例如超市meal deal加多杯咖啡。呢個配搭都食左好多餐 :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

有D行過見到就食﹐因為都係大路野所以無milk過。

Covent Garden食包

Regent Street食燒雞 - Nando's四圍都係

Greenwich食Jamie's Italian
最後由 Alzard 於 2014-11-05, 10:59 編輯, 總共編輯了 1 次
Alzard

文章發表人 postmaster 發表於 2013-11-20, 01:11

Alzard 寫:
ahpeanut 寫: 我去日日落雨 :042: :042: :042:

我估我有大半時間係陰天 / 毛毛雨,晚晚睇forecast再改行程。因為有時有半日好天(甚至兩三個小時)就睇戶外景點兼影相,都係一個好好既經驗。

九月中打後陰陰天, 毛毛雨好正常(地中海氣候)
postmaster
  頭像

2005-07-16, 14:51

文章發表人 lazy pig 發表於 2013-11-21, 19:16

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
lazy pig
  頭像

2005-09-22, 13:49

文章發表人 Alzard 發表於 2013-11-24, 00:21

玩左一個星期London﹐開始去遠少少既地方 - Brighton

一個字 - 震憾! 天氣雖然唔好﹐不過親眼見到感覺真係唔同。

St Paul's Cathedral - 行左一半已經頂唔住 :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

千禧橋 - 到此一遊 :048:

Harry Potter Studio Tour - Fans至愛
最後由 Alzard 於 2014-11-05, 10:56 編輯, 總共編輯了 1 次
Alzard

下一頁

回到 攝影 fun 區