誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 17 位訪客

JVC HD-1 VS Sony VW-50 1080p投影機試睇會現場報導 (P.6)完

收集各樣器材討論同報告

文章發表人 WilsonLau 發表於 2007-03-27, 18:43

Racingboy 寫:左右兩邊分別擺放著兩部投影機,但大家都被箱子蓋住,給大家試睇後投票而設嘅 :048: :048: :048:

我發覺左面部投影機 "光度" 高咗啲,兼帶點兒偏綠;

而右面部投影機就 "色彩" 太濃,而且偏黃;

大家只要留意 007 裡 "追逐黑鬼去到天秤一段",天空的雲是不是白色就知道個畫面是否有偏色了!

試播完呢段時,跟著試播 "紫光源素",及後不到數分鐘,另一邊一位貌似李+欣嘅小姐 :003: ,佢同樣好似我咁看不到畫面,因為這原因而不耐煩地講:『都睇唔到畫面』,之後又『都無聲嘅』,終於有位仁兄令轉面, :announce: :『小姐,收聲啦~!你騷擾到我睇嘢呀~~!』

咁李+欣就收口 :043: 了!

尤於這個位置(6/F)不是 9/F 總壇,是不設音響,呢段片反正偏色,只係動作場面多,無聲的"紫光源素"不如不看,我同一眾友人亦無癮地走了出去門口飲包飲品(音響天地安排咗好多飲品 :give: 及小食 :a004: 給大家呢 :great: )!

過咗一陣,有員工通知 :announce: 在外的一眾人(包括我),入面在前排原身好自私的觀眾們 :maskman: 終於良心發現座低晒,我地一班人又入返去觀嘗了 :a008:

:question2: :question2: :question2:
WilsonLau
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-03-25, 23:25

文章發表人 Michael 發表於 2007-03-27, 18:53

WilsonLau 寫:
Racingboy 寫:左右兩邊分別擺放著兩部投影機,但大家都被箱子蓋住,給大家試睇後投票而設嘅 :048: :048: :048:

大家只要留意 007 裡 "追逐黑鬼去到天秤一段",天空的雲是不是白色就知道個畫面是否有偏色了!

試播完呢段時,跟著試播 "紫光源素",及後不到數分鐘,另一邊一位貌似李+欣嘅小姐 :003: ,佢同樣好似我咁看不到畫面,因為這原因而不耐煩地講:『都睇唔到畫面』,之後又『都無聲嘅』,終於有位仁兄令轉面, :announce: :『小姐,收聲啦~!你騷擾到我睇嘢呀~~!』

尤於這個位置(6/F)不是 9/F 總壇,是不設音響,呢段片反正偏色,只係動作場面多,無聲的"紫光源素"不如不看,我同一眾友人亦無癮地走了出去門口飲包飲品(音響天地安排咗好多飲品 :give: 及小食 :a004: 給大家呢 :great: )!

過咗一陣,有員工通知 :announce: 在外的一眾人(包括我),入面在前排原身好自私的觀眾們 :maskman: 終於良心發現座低晒,我地一班人又入返去觀嘗了 :a008:

:question2: :question2: :question2:

:confused2: :confused2: :confused2:

明明係c奶喎
Michael
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2006-11-22, 12:39

文章發表人 Racingboy 發表於 2007-03-28, 02:28

Michael 寫:

:confused2: :confused2: :confused2:

明明係c奶喎

做人要厚道.jpg :005:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 cckeric 發表於 2007-03-28, 02:30

Racingboy 寫:
Michael 寫:

明明係c奶喎

貌似李+欣 :struggle: c奶 :hypno: :hypno: :hypno: 差好遠者...
圖檔
cckeric
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 Andy Lam 發表於 2007-03-28, 02:53

Michael 寫:

明明係c奶喎

:a005: :a005: :a005:
:love_china: アーセナル :love_china:
Andy Lam
  頭像

2004-11-23, 00:39

文章發表人 xtc2006 發表於 2007-03-28, 05:40

(好似話有二佰伍拾人,比預期一佰人多咗 .....),
攪手欠缺溝通 :question2: 好彩毛閙出20年前利記對森林足總柸出強架人踏人, 死成百件架慘劇.
xtc2006
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2006-11-27, 21:32

文章發表人 JACKY.LAM 發表於 2007-03-28, 08:38

今個星期六廣州有HD1 SHOW,估計唔逼人,我已經BOOK佐 :eusa_dance: :eusa_dance:
JACKY.LAM

文章發表人 Arsenal 發表於 2007-03-28, 08:46

Racingboy 寫:
Michael 寫:

明明係c奶喎

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
私はジェリーです
どうぞ よろしくお願いします

圖檔圖檔
Arsenal
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-11-08, 22:01

文章發表人 Cam 發表於 2007-03-28, 10:01

JACKY.LAM 寫:今個星期六廣州有HD1 SHOW,估計唔逼人,我已經BOOK佐 :eusa_dance: :eusa_dance:

What is your 估計 based upon ??? :a013: :a013: :a013:
Cam
  頭像

2004-11-16, 20:17

文章發表人 Rookie 發表於 2007-04-01, 18:53

:sorry: :sorry: :sorry:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

2004-11-30, 21:46

文章發表人 billyla 發表於 2007-04-02, 11:23

Andy Lam 寫:
Michael 寫:
Racingboy 寫:...貌似李+欣嘅小姐 ...

明明係c奶喎
:a005: :a005: :a005:

c 奶 = cup 手?

cup手李+欣 :a004:
billyla
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 Michael 發表於 2007-04-02, 12:20

咁都置頂?

:ebsmile:
Michael
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2007-04-09, 23:32

Michael 寫:咁都置頂?

:ebsmile:

鼓勵好似你咁有 heart 嘅人寫 report 嘛!
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 Michael 發表於 2007-04-11, 14:25

我呢D唔識野的
報乜告呀
不過當時太悶
睇下有冇巴帶在場吹下水only
又見到D香港人咁Ugly,又奇尼同大家分亨下囉
:048:
Michael
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2007-04-11, 14:54

Michael 寫:我呢D唔識野的
報乜告呀
不過當時太悶
睇下有冇巴帶在場吹下水only
又見到D香港人咁Ugly,又奇尼同大家分亨下囉
:048:

:modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
Racingboy
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音至硬 fun 區