誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 16 位訪客

《窮鬼SKA多手記 – 音路歷程》

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-28, 13:28

唔好意思, 好Q忘... :sorry: :sorry: :sorry:

瀆喇瀆喇... :hypno:

光陰似箭, 日月如囉 :hello:, 好快就大個仔 :a005: , 有毛有___(<--自己填), 自己搬出嚟住, 當年都仲未係發燒, 屋仔細細, 一部 AIWA mini 機巳經夠玩 :question2:?

當年環境又唔好 (宜家都係 :a006: ) 加埋部Pioneer LD機 巳經同老細玩得不知幾開心 :048: , 當年仲係租錄影帶同LD嘅年代, 一放假就租D 戲呀, :guitar: Karaoke呀返嚟 :announce: , 雖然部LD係mug鬼dolby, s-video都無嫁, 都要幾千銀 :money: :money: :money: :cutcut: , (十年樹木, 百年豎淫, 依嫁可以買倒部有HDMI/DVI嘅靚靚DVD機咯..仲吓吓換機), 部LD機宜家仲喺床底 :inlove2:

仲記得果時屋仔細細都有兩部電視機, 可以一路睇電視一路打機<--係超任, 用磁碟copy game (超任博士呀.. 年紀細D都唔知咩嚟 :dont_un: ) 最好玩係 TOP RACER, 超爽快賽車game, 可以二人同時玩, 有時你帶佢過版, 你一失手老細帶返你過版, 儲錢由頭買過嘢..都唔知爆過幾又多次..仲有唯一老細可以羸我嘅: 炸彈人!!!

部超任呢? “又係喺床底囉!” 點解老細可以擺倒咁多嘢喺床底嘅?

唔好意思, 離晒題, 自修幾件 :patpat1: :hit:

袋瀆... :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-28, 15:57

三年又三年, 三年又三年..

搬過幾次屋, 終於有個大小小嘅廳玩吓, 所謂大呢, 其實仲細過好多人嘅房.. :dont_agree2:

記得大概喺1999年, 開始上 Review33 , 不斷受毒, 毒呀毒, 毒呀毒……最後喺2001年8月7日失守, 買咗喻為聽歌同睇戲幾掂嘅 Nakamichi AV-10, 使咗我$4,128.- 呀大佬… :045: (講咗好耐價…唔好話我知荀定蠢) :eusa_wall:

AV-10 呢個價位嚟講實在好掂 :a012: !!! 只玩5.1, 又要水力夠, 筆直有限嘅話 :share: , 真係首選!!! :001: (又好鬼死重呢)

Stereo: 120W x 2
(8 ohms, two channels driven, 20 - 20,000 Hz, 0.1% THD)

Surround: 100W x 5
(8 ohms, five channels driven, 20 - 20,000 Hz, 0.1% THD)
Dynamic Output Power: 150W x 5 (8 ohms, five channels driven)

我買咗無幾耐, 我大佬又跟住中埋招 :038: …用到依家仲好滿意 :eusa_clap:

如果我唔係玩7.1, 我都唔會換 :share:

袋瀆…
附加檔案
最後由 SKA 於 2004-12-29, 09:53 編輯, 總共編輯了 1 次
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

文章發表人 射擊人 發表於 2004-12-28, 16:10

Nakamichi........

我有好大嘅感觸.... :042: :042: :042: :042:

:money: :money: :money: :money: :money:
射擊人
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-28, 16:32

射擊人 寫:Nakamichi........

我有好大嘅感觸.... :042: :042: :042: :042:

:money: :money: :money: :money: :money:

射兄 - 何出此言 :a013:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

文章發表人 射擊人 發表於 2004-12-28, 17:36

SKA 寫:

當年小弟貪慕虛榮....

一氣硬食2套Nakimichi SoundSpace System 11
:cutcut: :cutcut: :cutcut: :cutcut: :cutcut:

E家D聲聽返就真係覺得當時好低.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
死!

:042: :042: :042: :042: :042: :042: :042:
射擊人
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-28, 18:05

射擊人 寫:
SKA 寫:

當年小弟貪慕虛榮....

一氣硬食2套Nakimichi SoundSpace System 11
:cutcut: :cutcut: :cutcut: :cutcut: :cutcut:

E家D聲聽返就真係覺得當時好低.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
死!

:042: :042: :042: :042: :042: :042: :042:

學費嚟姐 :share: :selfpun:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-28, 18:26

大出血”之後 (<--對我嚟講算嫁 :selfpun: ), 只係用之前mini機剩落嘅喇叭仔玩5.0, 無錯…係未有拾烏化… :question2: 結果出事咯… :a005:

我大佬竟然用雷霆救兵炸機 :confused: :confused: :confused:頂!:maskman:

5分鐘唔夠拍幾吓邊就certified ... :a003:

我可以好肯定話俾你聽, 雷霆救兵頭5分鐘係左邊”近”過右邊, 因右邊隻喇叭最後無事… :dont_agree2:

以為有排都唔使買嘢嘅Ska, 喺同年9 月15日再度失手, 買入我覺得係非常靚仔又爆得嘅DM603s2 (又使 :money: :money: :money: :money: :money: :money: )

可能個樣掂, 老細無咋型…淨係講”又買嘢...” , 咁又過左骨 :a002:

配埋Solid 喇叭仔, 衛星中置, 一套5.0雜牌軍…出嚟喇… :042: 感動...

圖中係DM603s2俾兩個櫃夾住嘅情形 :045: …宜家睇返…oh my god… :a006: :a006: :a006:
附加檔案
最後由 SKA 於 2004-12-29, 09:57 編輯, 總共編輯了 1 次
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-28, 19:15

咁樣相安無事又一年 :041:

間中買吓線, 同埋Roger DB101 (幾佰蚊貨仔), 又攞老豆部老爺機, 仲有陳年LD機……咁咪影音分家?…哈哈哈…(唔準笑) ... 不過咁樣聽歌仔, 都好過AV amp. (呵呵呵…Ska <-- 正一白痴仔)

講咗咁耐, 你地實悶死.. 我D機真係好cheap (係真cheap)

不過真係玩得開心 :048: , 尤其係換咗d線, 連老細都張D CD 從頭聽過 :kissyou: , 真係好有快感 :001:

又係果句: 最緊要玩得開心!!!

下圖係攝於2002年7月2日
(無執屋...好亂 :confused: )

袋瀆…
附加檔案
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

文章發表人 tequila 發表於 2004-12-28, 20:52

:a012: :a012: :a012:
Very good story
tequila
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2004-12-04, 13:00

文章發表人 米糕 發表於 2004-12-28, 23:09

5d 5d, 我要睇瀆集! :a011:
米糕
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-17, 01:08

文章發表人 tomato 發表於 2004-12-28, 23:34

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
唔知点解硬係覺得以前玩得開心D :love_china: :love_china:
旗代下集 :a004: :a004: :a004:
tomato
  頭像

2004-11-23, 20:37

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-29, 14:19

tomato 寫::eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
唔知点解硬係覺得以前玩得開心D :love_china: :love_china:
旗代下集 :a004: :a004: :a004:

以前玩得開心D

絕對係 :eusa_clap: ...無宜家咁奄占... :notinterest:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

文章發表人 tomato 發表於 2004-12-29, 16:39

SKA 寫:
以前玩得開心D

絕對係 :eusa_clap: ...無宜家咁奄占... :notinterest:

係囉, 想當年我用Sony LD 鷄入JVC mini combo 加 20" Panasonic CRT 睇 LD 都已經好 happy :inlove2: :inlove2:
tomato
  頭像

2004-11-23, 20:37

文章發表人 代硬Fund 發表於 2004-12-29, 23:00

對db101真係好抵反 :048: :048:
代硬Fund
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-28, 09:21

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-30, 17:41

代硬Fund 寫:對db101真係好抵反 :048: :048:

係呀...買果日都無諗住買喇叭...無端端就抱咗返屋企 :ebsmile:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音組合-私房菜