誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 16 位訪客

巨獸入屋!

收集各樣器材討論同報告

文章發表人 bigeye 發表於 2005-09-15, 10:23

:clap2hands :clap2hands :clap2hands

:a004: :a004: :a004:
bigeye
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2005-04-30, 10:01

文章發表人 billyla 發表於 2005-09-15, 17:54

:a004: :a004: :a004: :a004: :a004:

套野正到呢~ :a012:

個floor plan正到呢~ :a012:

一流呀 :a004:

一地口水咧 :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:
billyla
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 D22 發表於 2005-09-15, 23:00

:cutcut: 點解有條女响個箱裡面?????
D22
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2005-09-15, 22:51

文章發表人 VR4 發表於 2005-09-15, 23:07

D22 寫::cutcut: 點解有條女响個箱裡面?????

買機送架嘛 :whistling: 無人話你知 :dont_un:
圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
VR4
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-06-11, 22:45

文章發表人 stallone 發表於 2005-09-16, 01:44

有一位朋在加入1000-D行列, 恭喜! :clap2hands :clap2hands :clap2hands :give: :drink1:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
  頭像

2004-12-08, 18:54

文章發表人 stallone 發表於 2005-09-30, 19:20

1000-D有一個比較大的缺點, 因為佢嘅電腦在5.1或6.1情况下,
會長期check住前置左、右喇叭有冇訊號輸入, 如果訊號太弱(開得太細聲), 或看一些文藝片, 只得中置長期有聲, 前置左、右喇叭無訊號輸入時,經過一段時間, 就會跳到stand-by mode, 攪到連其它聲道都off埋,需然呢個情況好少出現(因為大部份戲前置都有好多聲, 不段有訊號入), 但都係bug的一種, 我己向高安方面反影了, 而高安話會向廠方跟進的,一有改善辨法便會通知買了1000-D的顧客 :announce:

放心! 呢個情況好少發生的, 除非真係全無L/R signal或過份細聲一段長時間, 我一般開成-23db睇戲 , 因為我覺得睇戲唔大聲唔過癮的 :ebsmile:

但作為一部後級, 鐘神1000-D的實力是無容置疑的,
它的狠勁, 2萬元以下的AV amp是比不上的,
它是我覺得最超值的產品, 尋常外國貨在它面前也會汗顏呢! :a012:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-09-30, 19:25

stallone 寫:1000-D有一個比較大的缺點, 因為佢嘅電腦在5.1或6.1情况下,
會長期check住前置左、右喇叭有冇訊號輸入, 如果訊號太弱(開得太細聲), 或看一些文藝片, 只得中置長期有聲, 前置左、右喇叭無訊號輸入時,經過一段時間, 就會跳到stand-by mode, 攪到連其它聲道都off埋,需然呢個情況好少出現(因為大部份戲前置都有好多聲, 不段有訊號入), 但都係bug的一種, 我己向高安方面反影了, 而高安話會向廠方跟進的,一有改善辨法便會通知買了1000-D的顧客 :announce:

放心! 呢個情況好少發生的, 除非真係全無L/R signal或過份細聲一段長時間, 我一般開成-23db睇戲 , 因為我覺得睇戲唔大聲唔過癮的 :ebsmile:

它是我覺得最超值的產品, 尋常外國貨在它面前也會汗顏呢! :a012:

做得好 :great: :great: :great:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 1993 發表於 2005-09-30, 20:10

呢部機月睇月型 :038: :038:
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 stallone 發表於 2005-10-01, 04:05

1993 寫:呢部機月睇月型 :038: :038:

快啲買啦 :devil: :devil: :devil:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
  頭像

文章發表人 jackysit 發表於 2005-10-03, 15:00

stallone 寫:

支持 stallone 繼續
喺呢度講 1000D
:clap2hands :clap2hands :clap2hands
jackysit
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-06-14, 16:36

文章發表人 的士榮 發表於 2005-10-03, 17:11

stallone 寫:1000-D有一個比較大的缺點, 因為佢嘅電腦在5.1或6.1情况下,

:a012: :a012: :a012:
聲畫合一, 無錢唔得
的士榮
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-24, 18:09

文章發表人 ibat 發表於 2005-10-03, 20:24

無地方放呀
ibat

文章發表人 1993 發表於 2005-10-03, 20:32

stallone 寫:

:money: :coldsweat2: :coldsweat2:
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 ibat 發表於 2005-10-03, 20:35

到時有得upgrade
不過要你般番部機番去up :devil: :devil:
ibat

文章發表人 roybizkit 發表於 2005-10-03, 20:41

roybizkit
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-23, 23:18

上一頁下一頁

回到 影音至硬 fun 區