誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 16 位訪客

[漫畫]馬榮成當年點解俾人斬?

歡迎小混混齊齊吹水, 吹乜都得

Re: [漫畫]馬榮成當年點解俾人斬?

文章發表人 力奇 發表於 2009-08-07, 20:15

初哥 寫:
lokkapo 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
ibat@sky 寫: 聽說係
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

咁就要劈人.....果然係小流民. :hit:

之後小流民因為上市單野先坐左幾碌, 因為名氣關係, 係入面都係做圖書館理員~~
又有錢, 所以出番黎就即該重整王朝~~~

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

:a002: :a002: :a002: :a002:

當年無敵戰刀中不二個段時間好以成五十萬書一期

個訪問
馬生話嗰時最高一期書係22萬
而最少都有17-8萬一期

前果排仲買柒千幾萬半山豪宅 :a005: :a005: :a005:
力奇
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 lokkapo 發表於 2009-08-07, 20:55

力奇 寫:
初哥 寫:
lokkapo 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

之後小流民因為上市單野先坐左幾碌, 因為名氣關係, 係入面都係做圖書館理員~~

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

當年無敵戰刀中不二個段時間好以成五十萬書一期

個訪問
馬生話嗰時最高一期書係22萬
而最少都有17-8萬一期

前果排仲買柒千幾萬半山豪宅 :a005: :a005: :a005:

依家有無2萬書呀 :question2: :question2: :question2:
The Life of Man is a Winter`s Day & a Winter`s Way

人生宛如前往冬天的征途

有些事,我們明知道是錯的,也要去堅持,因為不甘心;
有些人,我們明知道是愛的,也要去放棄,因為沒結局;
有時候,我們明知道沒路了,卻還在前行,因為習慣了。
lokkapo
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2008-06-15, 00:26

文章發表人 motobee 發表於 2009-08-07, 22:02

yuppi 寫:
shearer 寫:
yuppi 寫: 我朋友做漫畫, 佢講哂成單野俾我知...... :043:

講啦講啦 :a009:

I will open a new account and talk tonight :confused:

ANY UPDATE :a013: :a013: :a013:
motobee
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 dannywong 發表於 2009-08-07, 22:18

FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

唔好亂吹啦,如果你做完野,人人都會估到你做,你會唔會做呀!
我知既版來,係當時馬生一定要走!黃生同馬生搞到大家落唔到台!
黃生下便好多擦鞋仔,係黃生不知情既情況下,佢既擦鞋仔搵人做野!
當時最慘係馬生既朋友,比人斬得仲傷過馬仔!
dannywong
Fun區 - 揸Fit人

2007-11-03, 09:59

文章發表人 jacky820 發表於 2009-08-07, 22:19

dannywong 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

我知既版來,係當時馬生一定要走!黃生同馬生搞到大家落唔到台!
黃生下便好多擦鞋仔,係黃生不知情既情況下,佢既擦鞋仔搵人做野!

:thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking:
圖檔
jacky820
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-12-18, 00:19

文章發表人 motobee 發表於 2009-08-07, 22:29

jacky820 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

:thinking: :thinking: :thinking: :thinking: :thinking:

:question2: :question2: :question2:
motobee
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 優皮100fun 發表於 2009-08-07, 22:45

jacky820 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

:a012: 你岩左一大半, 岩岩買左新amp, tomorrow 先開估...... :004:
優皮100fun
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2009-08-07, 10:49

文章發表人 siboylau 發表於 2009-08-07, 23:46

優皮100fun 寫:
jacky820 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

:a012: 你岩左一大半, 岩岩買左新amp, tomorrow 先開估...... :004:

以前聽人講係"奇"哥做既 :question2:
:a009:
siboylau
  頭像

2005-11-30, 17:23

文章發表人 力奇 發表於 2009-08-07, 23:52

siboylau 寫:
優皮100fun 寫:
jacky820 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

:ohno: :ohno: :ohno:
咁都比你識穿左?
力奇
  頭像

文章發表人 shearer 發表於 2009-08-07, 23:56

力奇 寫:
siboylau 寫:
優皮100fun 寫:
jacky820 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

咁都比你識穿左?

奇聞杰呀 :hit:
圖檔
shearer
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-10-01, 23:10

文章發表人 shearer 發表於 2009-08-07, 23:57

優皮100fun 寫: 荔枝係毛名威個外生女......
毛: 師傅, 慢用......
黃: :a004:

毛名威條粉腸真係害左個親戚 :042:
圖檔
shearer
  頭像

2007-10-01, 23:10

文章發表人 力奇 發表於 2009-08-07, 23:58

shearer 寫:
力奇 寫:
siboylau 寫:
優皮100fun 寫:
jacky820 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

咁都比你識穿左?

禾以為你講我呀麻 :planing: :planing: :planing:
力奇
  頭像

文章發表人 發表於 2009-08-08, 00:26

記得馬仔被斬
電視台第一時間走去訪問黃生
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 dannywong 發表於 2009-08-08, 18:03

力奇 寫:
shearer 寫:
力奇 寫:
siboylau 寫:
優皮100fun 寫:
jacky820 寫:
FUJI 寫:
juamac 寫:
ibat@sky 寫:
lokkapo 寫:
richdad 寫:
舊老板做死人
錢又唔多
主筆走人開新檔
舊老板當然火起
搵人做事
主筆命大電話大
擋了廢手一刀
係咁上下啦

ps 主筆仲保存個電話

主筆當年一期賣十幾萬
應該講唔掂數才走吧

王生個樣都唔似好人啦

咁都比你識穿左?

禾以為你講我呀麻 :planing: :planing: :planing:

其實邊個做當時都有行內人同我講過,但始終都係導聽途說,所以都唔開人個名!
但有一樣野,就好多人都認同,就係以前幫黃生打工既人,大都好開心!
黃王以前搵到錢,跟佢搵食既,生活一定唔會差,你睇黃生公司上市後,
佢三個愛徒,仍然比佢地做高層,有高收入。但唔好忙記,佢三位愛徒都係冇乜讀過書!所以後來做假數,搞到要坐監,就係因為身邊冇人幫到佢手!
總之當時D人講,黃生搵到錢,唔會待薄佢既員工。

雙反榮城!出名孤寒!佢搵到錢,佢既員工都唔會有幾多著數!
仲有....!都係唔講咁多!我驚下個比人斬既係我! :cutcut:
dannywong

2007-11-03, 09:59

文章發表人 Sman 發表於 2014-02-07, 13:12

yuppi 寫:
shearer 寫:
yuppi 寫: 我朋友做漫畫, 佢講哂成單野俾我知...... :043:

講啦講啦 :a009:

I will open a new account and talk tonight :confused:

3年又3年,重未講 :063:
利申: 本人同皮蛋/馬田不曾相識.過去或將來都不會亦不可能有非份之想或作扳龍附鳳之舉,深知皮蛋/馬田兄除天賦過人外,心胸極其广阔,之所冒犯.如覺不妥,請告之,小弟定當收皮. 沒錯,係皮蛋個[皮]
Sman
  頭像

2007-02-21, 18:49

上一頁下一頁

回到 吹水 fun 區