誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 37 位訪客

典樣減肚腩

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: 典樣減肚腩

文章發表人 DonDon 發表於 2009-11-09, 14:43

Snoopy 寫: sit up 唔知係咪個個都有效, 但有 d 人真係有用, 我有個朋友, 只係晚晚做 sit up, 其他乜都冇變, 冇節食, 就慢慢咁瘦左好多, 成個身都 slim 晒. 不過佢後尾懶, 停左, 又打回原形 :confused: !

露比  :kissyou: :kissyou:
圖檔
DonDon
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長

2006-01-26, 14:19

文章發表人 性慾從口中湧出 發表於 2009-11-09, 14:43

tam.com 寫:
fr888 寫:
DonDon 寫:
力奇 寫:
lhk 寫:
力奇 寫: 1。控制食量,唔好見到好食就無節制地狂食,七成飽已經好頂寵
2。選擇食物/飲料成份,肥膩多糖多脂肪少食為妙
3。多運動,我上個月開始每晚做situp,由二十下做起,每星期加十下,依家我已經加到每晚一百下situp,大肚腩已經變返有六塊腹肌初形 :004:

咁快得唔得呀? :question2: :question2: :question2:

最痛苦係頭果個星期每晚二十下,真係想死,後尾再加上去已經係easy job

:sorry: :sorry: :sorry:

不過一停唔做個肚腩會好大~ :question1: :question1: :question1:
性慾從口中湧出
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2009-11-09, 14:41

文章發表人 r32 發表於 2009-11-09, 14:43

兩隻PB-16U前後夾住body睇U571 :cutcut:
Dream System :
Krell EVO set
Nordost set
Pioneer system
Playback Designs CDP
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
Vivid system
Wireworld set
r32
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-01-03, 23:37

文章發表人 Yan's Family 發表於 2009-11-09, 14:49

Snoopy 寫: sit up 唔知係咪個個都有效, 但有 d 人真係有用, 我有個朋友, 只係晚晚做 sit up, 其他乜都冇變, 冇節食, 就慢慢咁瘦左好多, 成個身都 slim 晒. 不過佢後尾懶, 停左, 又打回原形 :confused: !

to be effective, you need to add some aerobic exercise as well
我感到憂慮的─我要盡力強調這點─我感到憂慮的,不是香港的自主權會被北京剝奪,而是這項權利會一點一滴地斷送在香港某些人手裏。
Yan's Family
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-06-23, 09:13

文章發表人 西藏禿鷹 發表於 2009-11-09, 14:50

r32 寫: 兩隻PB-16U前後夾住body睇U571 :cutcut:

6 lo 7 sheung :confused: :confused: :confused: :confused:
http://d-a-i.com/index.html

命裡有時終須有, 命裡無時亦強求...
圖檔圖檔圖檔
西藏禿鷹
  頭像

2007-04-03, 18:27

文章發表人 Snoopy 發表於 2009-11-09, 14:56

Yan's Family 寫:

to be effective, you need to add some aerobic exercise as well

d 健身 "專家" 係有好多理論, 但我覺得人人體質唔同, 年齡身體狀況亦有別, 就好似醫學咁, 現實中真係有好多 "偏方", 有 d 醫返好有 d 人冇用. 等於有 d 人冇乜運動但係食極唔肥, 果 d 理論響佢地度係唔 work 的.

確有唔少人係用佢自己好個人既方法減到肥, 所以我都話唔知係咪個個有效, 但我呢個朋友確係乜都冇做. 可能 sit up 對佢來講已經有專家講既 aerobic exercise 效果.
適應唔到, 又著唔到草, 不知點算好! :ohnono: :ohnono: :ohnono:
Snoopy
  頭像

2008-07-09, 04:06

文章發表人 Yan's Family 發表於 2009-11-09, 16:06

Snoopy 寫:
Yan's Family 寫:

d 健身 "專家" 係有好多理論, 但我覺得人人體質唔同, 年齡身體狀況亦有別, 就好似醫學咁, 現實中真係有好多 "偏方", 有 d 醫返好有 d 人冇用. 等於有 d 人冇乜運動但係食極唔肥, 果 d 理論響佢地度係唔 work 的.

確有唔少人係用佢自己好個人既方法減到肥, 所以我都話唔知係咪個個有效, 但我呢個朋友確係乜都冇做. 可能 sit up 對佢來講已經有專家講既 aerobic exercise 效果.

I trim down a bit from 152 pounds two years ago to 141-2 pounds now, diet as usual but simply more exercise, happy to achieve this with already slowing down metabolic rate :inlove2:
我感到憂慮的─我要盡力強調這點─我感到憂慮的,不是香港的自主權會被北京剝奪,而是這項權利會一點一滴地斷送在香港某些人手裏。
Yan's Family
  頭像

2005-06-23, 09:13

文章發表人 michael23 發表於 2009-11-09, 19:26

做帶氧最實際啦
michael23
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-11-04, 22:27

文章發表人 nosmallart 發表於 2009-11-10, 09:06

此topic應列為精華,有袋慢慢探討
nosmallart
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-02-11, 13:43

文章發表人 IcyHot 發表於 2009-11-10, 10:36

食少,多做
不二法門,其他都係無用的,
講就易,我試過減過30磅,懶,又打回原形,仲送多10磅,怕怕

話之佢,死就死啦 :hypno: :hypno: :hypno:
IcyHot
  頭像

2007-11-19, 12:46

文章發表人 初哥 發表於 2009-11-10, 11:09

力奇 寫: 1。控制食量,唔好見到好食就無節制地狂食,七成飽已經好頂寵
3。多運動,我上個月開始每晚做situp,由二十下做起,每星期加十下,依家我已經加到每晚一百下situp,大肚腩已經變返有六塊腹肌初形 :004:

睇好多書講
只有條帶氧運動全身減先得
做sit up唔會剩減到肚腩
脂肪一定係經汗水帶走
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 yawoo 發表於 2009-11-10, 11:32

沙沙麥卡 寫:
007 寫:
jv8803 寫: 我諗住買個大波妹返屋企做exercise :a008:

豪客 :sorry: :sorry: :sorry:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:a004: :a004: :a004:
圖檔
yawoo
  頭像

2005-08-22, 13:11

文章發表人 cmanlui 發表於 2009-11-10, 11:50

SIT UP 無用...減唔到~係練到肌肉 ONLY~
如果要減肚~
1. 減肥減埋..
2. 呼拉圈...
當一份至真的感情結束了,人就變了,變得無所謂了,
變得世俗了,變得圓滑了,變得不再相信什麼狗屁愛情了 :osigh:
cmanlui
  頭像

2008-05-12, 21:43

文章發表人 bigpo 發表於 2009-11-10, 12:27

yawoo 寫:
沙沙麥卡 寫:
007 寫:
jv8803 寫: 我諗住買個大波妹返屋企做exercise :a008:

豪客 :sorry: :sorry: :sorry:

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

:a004: :a004: :a004:

會唔會做得多會猝死!!! :question2: :question2: :question2:
bigpo

2006-08-17, 14:59

文章發表人 robertnike 發表於 2009-11-10, 12:57

初哥 寫:

睇好多書講
只有條帶氧運動全身減先得
做sit up唔會剩減到肚腩
脂肪一定係經汗水帶走

帶氧運動 :a012: :a012: :a012: :a012:
我就買左部健身單車番屋企採,暫時而家日日採緊40分鐘,出左成身汗 :ebsmile:
個肚臍真係開始細左dd咁 :004:

遲d仲要再加分鐘上去 :a002:
robertnike
  頭像

2007-06-23, 14:46

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區