誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 7 位訪客

坡妹 - 蔡淳佳, 你地聽過未?

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

文章發表人 tonyling 發表於 2006-01-22, 21:45

:sorry: :sorry: :sorry:
DLLM
tonyling
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-20, 11:34

文章發表人 yawoo 發表於 2006-01-22, 22:38

網上找到淳佳一首最新歌曲, 是韓劇"對不起我愛你"的主題曲國語版,
收錄在2005年12月的<陳冠宇 / 對不起, 我愛你>韓劇鋼琴專輯.

竟然發玩呢首歌就係原曲中島美嘉的"雪之華", "雪之華"係我喜歡的!
:clap2hands :clap2hands :clap2hands

大家想試聽可以去百度mp3找"對不起我愛你", 就可以了.
淳佳唱得超好聽! :001: :001: :001:
附加檔案
最後由 yawoo 於 2006-01-22, 23:12 編輯, 總共編輯了 1 次
yawoo
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-08-22, 13:11

文章發表人 小小Pat 發表於 2006-01-22, 22:46

yawoo 寫:網上找到淳佳一首最新歌曲, 是韓劇"對不起我愛你"的主題曲國語版,
收錄在2005年12月的<陳冠宇 / 對不起, 我愛你>韓劇鋼琴專輯.

竟然發玩呢首歌就係原曲中島美嘉的"雪之華", "雪之華"係我喜歡的!
:clap2hands :clap2hands :clap2hands

大家想試聽可以去百度mp3找"對不起我愛你", 就可以了.
淳佳唱得超好聽! :001: :001: :001:

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

2004-11-16, 16:32

文章發表人 yawoo 發表於 2006-01-22, 22:57

蔡淳佳 沈寂4年再崛起

來自新加坡的歌手蔡淳佳,2000年翻唱張信哲的「愛如潮水」,打開在台灣的知名度,卻也因為內斂的個性,加上同期發片的歌手還有周杰倫和范瑋琪,並未讓她有大放異彩的機會,最後收拾行囊返回家鄉繼續當驗光師。沉寂4年後,又在新加坡推出「日出」專輯,讓她意外一砲而紅。

台灣的維京唱片看準了蔡淳佳在新加坡的高人氣,在發行陳冠宇「對不起我愛你」鋼琴專輯時,找她配唱兩首經典韓劇歌曲「對不起我愛你」和「左右為難」,由陳冠宇為她伴奏,蔡淳佳更參加去年跨年晚會,也獨自上了不少節目通告。

唱片公司為她報名今年的金曲獎,再度勾起台灣歌迷對她的注意,成功擺脫「一片歌手」的封號。

http://www.atmovies.com.tw/news/news.as ... s_no=55910
yawoo
  頭像

文章發表人 魔鬼天使 發表於 2006-01-22, 23:45

她的歌聲甜美,我一早就喜歡...

雨下了走好路,這句話,我記住 :guitar:
沉默是金!
魔鬼天使
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-09-29, 14:03

文章發表人 AK177 發表於 2006-01-23, 19:20

:sorry: :sorry: :sorry:

近來好似冇乜見到香港有佢既碟喎....

我之前都係上網買,sorry幫唔到你......
AK177
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2005-12-20, 19:40

文章發表人 浪子PC 發表於 2006-01-23, 21:11

哦。。。。原來佢仲有出碟﹐等我仲以為佢去左邊度添

我仲記得佢第一隻碟﹐係台灣有個電視音樂特輯﹐名就唔記得﹐佢同張學友一齊演一路唱(只係佢唱﹐張學友 :dont_agree: )
佢把聲真係好正
浪子PC
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-10-20, 12:49

文章發表人 yawoo 發表於 2006-01-23, 22:43

AK177 寫::sorry: :sorry: :sorry:

近來好似冇乜見到香港有佢既碟喎....

我之前都係上網買,sorry幫唔到你......

我找了朋友上深圳look look, 話唔定買到. :hello: :hello: :hello:
yawoo
  頭像

文章發表人 1993 發表於 2006-01-23, 22:52

唔塞 :ebsmile:
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 yawoo 發表於 2006-01-23, 23:32

最新mv上傳 (蔡淳佳 - 星星 眼睛)

http://www.youtube.com/?v=a5ZYyI6kjKE
yawoo
  頭像

文章發表人 魔鬼天使 發表於 2006-01-23, 23:59

我係SG買到。 :struggle:
沉默是金!
魔鬼天使
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-09-29, 14:03

文章發表人 Dynax9-Francis 發表於 2006-01-24, 00:47

yawoo 寫:最新mv上傳 (蔡淳佳 - 星星 眼睛)

http://www.youtube.com/?v=a5ZYyI6kjKE

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :a012: :a012: :a012:
Truthful lips endure forever, but a lying tongue
lasts only a moment.
Dynax9-Francis
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-25, 17:55

文章發表人 sorry 發表於 2006-01-24, 00:56

請問係咪主要出台版碟?
過台灣買先 :004:
sorry
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-10-05, 16:36

文章發表人 yawoo 發表於 2006-01-24, 21:24

魔鬼天使 寫:我係SG買到。 :struggle:

"日出"係咪呢個版本呀?
附加檔案
yawoo
  頭像

文章發表人 yawoo 發表於 2006-01-24, 21:26

sorry 寫:請問係咪主要出台版碟?
過台灣買先 :004:

我樓下附近都有間專賣國內影音碟, 有大陸版"日出",
都係30蚊之嘛, 我估大陸買仲平, 10-20蚊度.
yawoo
  頭像

上一頁下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站