誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 8 位訪客

係時候進修下 (p.4 繼續買 ^^)

講飲講食, 唔知Budget~

Re: 係時候進修下 (p.3又去咗敗家)

文章發表人 trytrysin 發表於 2011-11-23, 22:09

bellflower 寫:
alung1051 寫: 肥 Rick :a012: :a012: :a012:
我老細好 like 睇佢整野. 佢去完每一個食店之後叫晒食店成班人排隊影相, 次次睇都覺得好得意 :048: :048: :048:

我好掛住佢隻狗 chalky

Sent via Extra7

之前係明珠台睇過佢
之後都未有機會...
原來, 我始終係一個柒人...
trytrysin
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2009-02-04, 09:53

文章發表人 alung1051 發表於 2011-11-23, 22:20

trytrysin 寫:
alung1051 寫: 肥 Rick :a012: :a012: :a012:
我老細好 like 睇佢整野. 佢去完每一個食店之後叫晒食店成班人排隊影相, 次次睇都覺得好得意 :048: :048: :048:

之前係明珠台睇過佢
之後都未有機會...

我開始睇時 chalky 已仙遊 :unhappy:
只喺見到肥 Rick 個廚房有佢張相. 老細話肥 Rick 好錫佢隻狗, 啲 job 如果帶唔到佢去佢唔會接.
所以之前明珠台播佢套去到泰國拍嘅節目, 我老細話以前冇可能拍得成.
alung1051
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-07-16, 15:26

文章發表人 KY 發表於 2011-11-24, 04:36

Adele :great: :great: :great:

花姐, 你有now, 有冇subscribe BBC package? 應該啱你睇 :modlaugh: :modlaugh:
KY
Fun區 - 黑龍總司令

2004-11-20, 00:06

文章發表人 bellflower 發表於 2011-11-24, 13:22

KY 寫: Adele :great: :great: :great:

花姐, 你有now, 有冇subscribe BBC package? 應該啱你睇 :modlaugh: :modlaugh:

有諗過訂,但依家勁少睇電視
可能下次續約問下有無special offer

後悔無買埋adele 21

圖檔
bellflower
  頭像

2006-01-13, 17:03

文章發表人 bellflower 發表於 2011-11-27, 16:34

alung1051 寫:
trytrysin 寫:

之前係明珠台睇過佢
之後都未有機會...

我開始睇時 chalky 已仙遊 :unhappy:
只喺見到肥 Rick 個廚房有佢張相. 老細話肥 Rick 好錫佢隻狗, 啲 job 如果帶唔到佢去佢唔會接.
所以之前明珠台播佢套去到泰國拍嘅節目, 我老細話以前冇可能拍得成.

以前睇明珠台, 有一輯佢帶住chalky遊英國, 好似嗰輯叫Food Heroes
可惜amazon uk 無貨, 想買番隻dvd嚟keep都唔得 :ebsmile:
圖檔
bellflower
  頭像

文章發表人 bellflower 發表於 2011-12-01, 23:33

Amazon UK packaging真係好唔得
今次買咗3隻DVD, 同埋兩隻CD
CD殼, 硬膠 ......爛咗 :unhappy: :unhappy:
DVD殼, 軟膠 ......都爛埋 :unhappy: :unhappy: :unhappy:

其實已經唔係第一次爛殼
feedback過依然係咁
今次仲過份, 買五隻五隻個殼都爛晒
仲有一隻係幫同事訂, 勁唔好意思比隻爛殼CD人哋
所以噚晚send咗封email比amazon uk, 希望佢哋真係review下個packaging
估唔到, 今朝就收到佢哋回覆
refund番每隻£1 比我

都算叫做有做嘢
希望下次訂, 佢個包裝好少少, 我仲有幾隻碟想買 :mad1k: :mad1k: :mad1k:
附加檔案
圖檔
bellflower
  頭像

文章發表人 alung1051 發表於 2011-12-02, 23:57

bellflower 寫: Amazon UK packaging真係好唔得
CD殼, 硬膠 ......爛咗 :unhappy: :unhappy:
DVD殼, 軟膠 ......都爛埋 :unhappy: :unhappy: :unhappy:

其實已經唔係第一次爛殼
所以噚晚send咗封email比amazon uk, 希望佢哋真係review下個packaging

都算叫做有做嘢
希望下次訂, 佢個包裝好少少, 我仲有幾隻碟想買 :mad1k: :mad1k: :mad1k:

其實未必關佢事, 好睇運貨班大哥點處理啲貨....好多都喺掟得就掟 :063:
預咗要自已換盒可能好過啲 (會否阿Q一點) :question2:

BTW, 明珠台下星期五晚又做肥 Rick Christmas special, 今次老細話明要錄 :005:
alung1051
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 bellflower 發表於 2011-12-06, 17:58

bellflower 寫: Amazon UK packaging真係好唔得

其實已經唔係第一次爛殼

都算叫做有做嘢

其實未必關佢事, 好睇運貨班大哥點處理啲貨....好多都喺掟得就掟 :063:
預咗要自已換盒可能好過啲 (會否阿Q一點) :question2:

BTW, 明珠台下星期五晚又做肥 Rick Christmas special, 今次老細話明要錄 :005:

以前用紙箱無事
後來改咗packaging先開始爛盒

星期五我睇唔到, 屋企無咗錄影機好耐 :runcry: :runcry: :runcry:
圖檔
bellflower
  頭像

文章發表人 alung1051 發表於 2011-12-08, 14:54

其實已經唔係第一次爛殼

都算叫做有做嘢

以前用紙箱無事
後來改咗packaging先開始爛盒

星期五我睇唔到, 屋企無咗錄影機好耐 :runcry: :runcry: :runcry:

cut cost packing :patpat1: 包多層紙皮爭好多.

宜家啲數碼電視唔喺插隻usb手指就可以錄嘅咩 :a013:
alung1051
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 bellflower 發表於 2012-02-12, 22:36

見平平地
入多兩隻Rick先~~~ :shame: :shame: :shame:
順便搭兩隻classical :049: :049: :049:
附加檔案
426808_10150569980837771_623857770_9079701_1052350016_n.jpg (80.81 KiB) 被瀏覽 12075 次
圖檔
bellflower
  頭像

Re: 係時候進修下 (p.4入返兩隻肥rick先~~~)

文章發表人 quiz 發表於 2012-10-04, 20:05

:eat:
圖檔

圖檔
quiz
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-10-15, 23:37

文章發表人 bellflower 發表於 2013-06-12, 11:01

好耐無update依個post
之前幫朋友訂釣魚節目DVD, 順便自己又入咗兩隻rick stein
最近amazon uk summer sale, river cottage dvd終於有得減, 入貨!
Castle s1-4 計埋運費都係hkd360, 抵買, 又入埋
附加檔案
圖檔
bellflower
  頭像

Re: 係時候進修下 (p.4 繼續買 ^^)

文章發表人 bellflower 發表於 2014-06-24, 22:16

又買咗幾隻 :inlove2: :inlove2:
附加檔案
圖檔
bellflower
  頭像

文章發表人 ahpeanut 發表於 2014-06-25, 14:58

bellflower 寫: 好耐無update依個post
之前幫朋友訂釣魚節目DVD, 順便自己又入咗兩隻rick stein
最近amazon uk summer sale, river cottage dvd終於有得減, 入貨!
Castle s1-4 計埋運費都係hkd360, 抵買, 又入埋

我有個朋友超級鍾意castle :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:
ahpeanut
  頭像

2009-08-11, 16:39

Re: 係時候進修下 (p.4 繼續買 ^^)

文章發表人 lawkmlaw 發表於 2016-07-25, 21:17

awesome :001:
lawkmlaw
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2016-03-02, 11:21

上一頁

回到 味 Fun 天下