誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 15 位訪客

講句公道說話, 警察打人真唔應該

收集各Fun區吹水Post, 冇眼屎干淨盲!

Re: 講句公道說話, 警察打人真唔應該

文章發表人 simonsun 發表於 2014-10-15, 13:12

韋.信 寫: 若警察用unnecessary拳腳私刑, 依法 prosecute 囉, what the fuss ?

美國一樣有呢啲 case , 仲多, gun down , causing death
依法 prosecute 囉

法律大晒呀?個社會唔洗發展呀?
圖檔圖檔圖檔
simonsun
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-11-10, 13:32

文章發表人 click click 發表於 2014-10-15, 13:17

韋.信 寫: 若警察用unnecessary拳腳私刑, 依法 prosecute 囉, what the fuss ?

美國一樣有呢啲 case , 仲多, gun down , causing death

你呢套理論係呢度無市場ga la!
呢度個個已經明白乜野叫"相對"武力,
唔係斷章取義,放大其中一part就可過關?
:gagag: :gagag: :gagag:
自己無$買,都想人地買到好野,起碼有開箱文睇下 :045:
click click
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2010-04-15, 01:00

文章發表人 cyber 發表於 2014-10-15, 13:19

chhanthony 寫:
Evan 寫:
Pierre 寫:
USA 寫:
peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:
USA 寫: 係都返差館先打丫 :a009:

D差人憎班示威者憎到入骨, 連日黎壓力已經非常大, 忍唔住都好人之常情 :a002:

我諗經過今次事件, 都冇人想加入警隊了 :a002:

做法錯鳥 :love_china: :love_china:

做幾多, 忍幾耐都冇用, 一條片便拖垮了連日來的工作, 為咗啲咁嘅人要負上刑事責任, 分分鐘連份工都冇埋, 根本唔值得

明知有幾佰部 cam 就

圖檔

人如果冇情緒同機械人有乜分別?

示威者係人、警察都係人 :a002:

咁講又唔得, 示威者是普通市民, 警察是受過訓練的, 並且有鎗在身, 如果警察同市民睇齊會好危險

可行使公權力嘅,能等同市民嗎? :unhappy:

呢啲根本係基本常識 :confused: :confused: :confused:

如果一個人犯法,你可以拉佢,可以用武力"制服"佢,之後交畀法庭審理,判以適當嘅刑罰,呢啲先係法冶社會。

將個人情緒發洩喺犯上跟本點講都講唔通,連情緒都控制唔到會唔會下下抆搶射犯 :confused:

無錯 :great:

你未拉到佢前點用武力都得,但你拉左佢再打佢就係私刑
cyber

2006-05-09, 18:15

文章發表人 simonsun 發表於 2014-10-15, 13:21

click click 寫:

你呢套理論係呢度無市場ga la!
呢度個個已經明白乜野叫"相對"武力,
唔係斷章取義,放大其中一part就可過關?
:gagag: :gagag: :gagag:

香港有批人共識晒
佢地心想事成就叫發展
既然發展到間屋又細,碗飯又細
仲要唔順氣戈班叫阻住發展
打7人就叫發展lor :eusa_dance:
圖檔圖檔圖檔
simonsun
  頭像

2007-11-10, 13:32

文章發表人 USA 發表於 2014-10-15, 15:32

福大蝦 寫:
cyber 寫:
chhanthony 寫:
Evan 寫:
Pierre 寫:
USA 寫:
peterso 寫:
stallone 寫:
peterso 寫:
USA 寫: 係都返差館先打丫 :a009:

D差人憎班示威者憎到入骨, 連日黎壓力已經非常大, 忍唔住都好人之常情 :a002:

我諗經過今次事件, 都冇人想加入警隊了 :a002:

做法錯鳥 :love_china: :love_china:

做幾多, 忍幾耐都冇用, 一條片便拖垮了連日來的工作, 為咗啲咁嘅人要負上刑事責任, 分分鐘連份工都冇埋, 根本唔值得

明知有幾佰部 cam 就

圖檔

人如果冇情緒同機械人有乜分別?

示威者係人、警察都係人 :a002:

咁講又唔得, 示威者是普通市民, 警察是受過訓練的, 並且有鎗在身, 如果警察同市民睇齊會好危險

可行使公權力嘅,能等同市民嗎? :unhappy:

呢啲根本係基本常識 :confused: :confused: :confused:

如果一個人犯法,你可以拉佢,可以用武力"制服"佢,之後交畀法庭審理,判以適當嘅刑罰,呢啲先係法冶社會。

將個人情緒發洩喺犯上跟本點講都講唔通,連情緒都控制唔到會唔會下下抆搶射犯 :confused:

無錯 :great:

你未拉到佢前點用武力都得,但你拉左佢再打佢就係私刑

網上抄番黎
有人說,警察都是人,都有感情。
你不能既有感情,又是警察,你怒不可遏而打人,卻得到警察身份的保護;當其他人也怒不可遏打你時,就變成襲警。

如果想做人,就請先放棄警察身份,跟其他人對打;如果想做警察,就要約束自己的感情,不偏不依、光明磊落的執法。

如果警察都唔可以使用武力的話, 搵鬼做警察 :a002:

當然我係覺得果幾個差人咁樣打人係唔o岩的, 但前因後果呢?

警方有害群之馬, 示威者一方一樣都有搞事份子,

有人話示威者都有阿媽生, 咁樣俾警察打乜乜物物.....

難道警察就冇阿媽生? 警察都係打份工, 點解日日要俾人指住 X老母?

成件佔中事件, 警察一方最不討好, 兩面不是人.

我講係咁多, 以後都係少出聲, 睇咸爺出 美腳相 算了. :048:
USA
  頭像

2008-12-04, 19:41

上一頁

回到 Lung Post 回收站