誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 3 位訪客

打啦, 今次打出個大頭佛

收集各Fun區吹水Post, 冇眼屎干淨盲!

打啦, 今次打出個大頭佛

文章發表人 r32 發表於 2014-10-15, 11:18

無綫電視今早拍攝及播放,龍和道清場期間,有6名警員將一名人士反綁雙手抬到暗處拳打腳踢。香港電台引述公民黨黨魁梁家傑表示,被毆打市民是該黨成員曾健超,目前仍被警方扣留,未獲驗傷。

曾健超曾隨公民黨另一立法會議員湯家驊,參加新界東立法會直選;但他另一更重要的身份,是負責選出特首的1200人選委會成員之一,以註冊社工身份當選社福界選委。

http://www.post852.com/%E6%9A%B4%E5%BE% ... %E7%89%B9/
Dream System :
Krell EVO set
Nordost set
Pioneer system
Playback Designs CDP
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
Vivid system
Wireworld set
r32
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-01-03, 23:37

Re: 打啦, 今次打出個大頭佛

文章發表人 click click 發表於 2014-10-15, 11:27

呢d唔係警權過大o既問題,
而係不合適執法,
因大部份警察都係老粗,
不能有效地控制情緒,
為了發洩不滿不計後果lor!
:unhappy: :unhappy: :unhappy:

遲d記者會用好多drone o黎跑新聞,
呢d鏡頭只會越來越多,
連遮o既機會都無!
:notinterest: :notinterest: :notinterest:
自己無$買,都想人地買到好野,起碼有開箱文睇下 :045:
click click
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2010-04-15, 01:00

文章發表人 r32 發表於 2014-10-15, 12:27

保安局局長黎棟國今早出席立法會會議前,主動向傳媒讀出聲明,將公民黨成員曾健超被6名警員圍毆的事件,形容是有人使用「不當武力」,指警方已表示關注,會即時跟進,又透露6名涉事警員已被調離崗位。但拒絕回應記者提問。

黎棟國稱投訴警察科已接獲有關投訴,會按既定程序公平、公正調查事件。他批評凌晨有示威者在龍和道一帶非法集結,有人搬來膠圍板和渠蓋搭建路障,故警方要採取果斷行動驅散示威者。黎棟國發言後無回應記者提問就轉身離開。

警方今早10點26分發新聞稿回應事件,稱對有片段顯示懷疑有數名便衣探員使用過份武力表示關注,已即時作出跟進,並會作出公正調查。

升職 :001:
Nordost set
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
r32
  頭像

2007-01-03, 23:37

文章發表人 loubanny 發表於 2014-10-15, 12:30

抵打 :hit:
loubanny
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2009-08-25, 12:51

文章發表人 simonsun 發表於 2014-10-15, 12:37

社會要發展
大家十幾年來租交多左
間屋細左,碟飯細左
俾人打下至發展到架啦
圖檔圖檔圖檔
simonsun
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-11-10, 13:32

文章發表人 KYO 發表於 2014-10-15, 12:51

r32 寫:保安局局長黎棟國今早出席立法會會議前,主動向傳媒讀出聲明,將公民黨成員曾健超被6名警員圍毆的事件,形容是有人使用「不當武力」,指警方已表示關注,會即時跟進,又透露6名涉事警員已被調離崗位。但拒絕回應記者提問。

黎棟國稱投訴警察科已接獲有關投訴,會按既定程序公平、公正調查事件。他批評凌晨有示威者在龍和道一帶非法集結,有人搬來膠圍板和渠蓋搭建路障,故警方要採取果斷行動驅散示威者。黎棟國發言後無回應記者提問就轉身離開。

警方今早10點26分發新聞稿回應事件,稱對有片段顯示懷疑有數名便衣探員使用過份武力表示關注,已即時作出跟進,並會作出公正調查。

調去住港解放軍
KYO
  頭像

2004-12-27, 11:13

文章發表人 henry 發表於 2014-10-15, 13:35

KYO 寫:
r32 寫:保安局局長黎棟國今早出席立法會會議前,主動向傳媒讀出聲明,將公民黨成員曾健超被6名警員圍毆的事件,形容是有人使用「不當武力」,指警方已表示關注,會即時跟進,又透露6名涉事警員已被調離崗位。但拒絕回應記者提問。

調去住港解放軍

:a012: :a012: :a012:
圖檔
<---新玩具,好難玩
圖檔
henry
  頭像

2005-06-08, 16:03

文章發表人 藤原拓海 發表於 2014-10-15, 13:36

r32 寫: 保安局局長黎棟國今早出席立法會會議前,主動向傳媒讀出聲明,將公民黨成員曾健超被6名警員圍毆的事件,形容是有人使用「不當武力」,指警方已表示關注,會即時跟進,又透露6名涉事警員已被調離崗位。但拒絕回應記者提問。

已被調離崗位?
由金鐘調去旺角 :question2:
我係新會員 "藤原拓海"
我支持正版, 我熱愛和平
藤原拓海
  頭像

2006-01-05, 17:42

文章發表人 click click 發表於 2014-10-15, 13:39

henry 寫:
KYO 寫:

調去住港解放軍

:dont_agree:
凡事都要按部就班,
先去城管大隊先.
:notinterest: :notinterest: :notinterest:
click click
  頭像

文章發表人 loubanny 發表於 2014-10-15, 13:45

click click 寫:
henry 寫:
KYO 寫:

調去住港解放軍

凡事都要按部就班,
先去城管大隊先.

事實拖得太耐!二邊都上曬腦!我這種EQ比較低的人,上星期已經開始打人了 :flareup:
loubanny
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2009-08-25, 12:51

文章發表人 click click 發表於 2014-10-15, 13:59

loubanny 寫:
henry 寫:
KYO 寫:

調去住港解放軍

凡事都要按部就班,
先去城管大隊先.

事實拖得太耐!二邊都上曬腦!我這種EQ比較低的人,上星期已經開始打人了 :flareup:

我唔太清楚前線係乜環境同有幾大壓力,
但香港有千千萬萬打工仔,
每日有無數工作,
有返工無放工,
中層24x7 on call standby,
每日辛勞工作去供樓交稅,
仲係無加過人工,
個d壓力應該唔比你小,
點解佢地仲唔學你地去dum 9 佢老板呢!?
唔通佢地d EQ高過你,
咁你係咪要諗清楚d呢?
(我無意c話交稅o既人係警察o既老板,大家都係要交稅).

提醒一點,
將來市民所有子女都可以考警察,
但警察子女不一定入翻警隊,
身份係可以逆轉.
最後由 click click 於 2014-10-15, 14:05 編輯, 總共編輯了 1 次
click click
  頭像

文章發表人 Evan 發表於 2014-10-15, 14:01

loubanny 寫:
henry 寫:
KYO 寫:

調去住港解放軍

凡事都要按部就班,
先去城管大隊先.

每日有無數工作,
有返工無放工,
仲係無加過人工,
個d壓力應該唔比你小,
咁你係咪要諗清楚d呢?
(我無意c話交稅o既人係警局o既老板).

啲客一壓價我就好想唔0做佢生意再打救佢,可以嗎? :042:
BB養育進行中

圖檔
Evan
  頭像

2005-02-24, 13:15

文章發表人 click click 發表於 2014-10-15, 14:10

Evan 寫:
loubanny 寫:
henry 寫:
KYO 寫:

調去住港解放軍

凡事都要按部就班,
先去城管大隊先.

每日有無數工作,
有返工無放工,
仲係無加過人工,
個d壓力應該唔比你小,
咁你係咪要諗清楚d呢?
(我無意c話交稅o既人係警察o既老板,大家都係要交稅).

提醒一點,
將來市民所有子女都可以考警察,
但警察子女不一定入翻警隊,
身份係可以逆轉.

啲客一壓價我就好想唔0做佢生意再打救佢,可以嗎? :042:

:hit: :hit: :hit: X1000000

(傳說)如果個位荷蘭小朋友唔係用手指頂住個loan,
e+無左荷蘭呢個國家.

現在責任就落在警隊是否沉得住氣,
唔好再搞d大頭佛出o黎,
唔好比人有藉口出解放軍,
大家好似前幾日咁bom chart chart,
你折完我起翻,
起翻又折過咪幾好,
上面無藉口只可以日日打口炮.
click click
  頭像

文章發表人 r32 發表於 2014-10-15, 16:11

Hong Kong authorities vow to probe alleged police beating at protest

http://edition.cnn.com/2014/10/15/world ... ?hpt=hp_t1
Nordost set
Sony PS3
Sony 4k pj
SVS
r32