誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 3 位訪客

越來越同情警察

收集各Fun區吹水Post, 冇眼屎干淨盲!

越來越同情警察

文章發表人 mtr 發表於 2014-10-16, 10:30

方卓如 :

"我好同情警察,罪魁禍首係個政府。你明玩班示威嘅市民,想拖到佢哋意志消磨,煽動市民內鬥,搞到警察前面畀市民鬧,後面畀古惑仔笑,你叫當差嘅將來點做嘢?黑白兩道以後都睇唔起又唔驚警察,呢個城市仲可以點管治?政府一手玩殘自己的警隊,全世界未見過一個政府可以恐怖到呢個程度。"

完全同意.
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: 越來越同情警察

文章發表人 mtr 發表於 2014-10-16, 10:31

又, 成個佔領行動已經變晒質. 而家分裂成四種活動 :

- 一批後生仔對社會種種不滿發洩落警察度
- 另一批當金鐘佔領區係郊野公園
- MK 匯豐對出實則已有九龍城寨的雛形, 留守 MK 個班友究竟唔知自己做乜, 佔旺是目的還是手段 ?
- 學聯學民及飯民老鬼仍盡最後努力找機會爭取自身政治本錢

政改 ? 其實無人關心了.
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2014-10-16, 10:40

葉劉 vs 689

小弟有幸近距離觀察 689. 佢由當選個刻已自知人緣差, 朋友少, 做事反而謹小慎微. 有 d 野大家估唔到係佢喝停, 例如旺角同金鐘有黑幫或新界鄉紳組織大隊人馬拆鐵馬和障礙物, 佢有向西環通報及勸諫, 結果而家拆路障工作比番警隊做, 黑幫及其他社團不得再插手.

葉劉一向自視極高, 也恃住自己響政府內門生多, 與紀律部隊關係比其他潛在特首候選人特別好, 佢接任特首, 對示威者只會比 689 更強硬, 行事手段更無底線.
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2014-10-16, 10:54

假設你係無記法律顧問, 也會同意昨日袁花叔刪旁白的決定

報 道 或 涉 訴 訟   電 視 廣 播 支 持 新 聞 部 主 管 要 求 修 改 決 定

2014-10-15 HKT 21:39

電 視 廣 播 有 限 公 司 發 表 聲 明 , 指 尊 重 及 支 持 新 聞 部 主 管 的 專 業 和 編 輯 自 主 。

聲 明 指 今 早 所 拍 攝 到 「 涉 嫌 警 方 使 用 過 份 武 力 事 件 」 , 可 能 有 法 律 訴 訟 , 新 聞 部 主 管 決 定 用 一 些 較 客 觀 字 眼 , 以 免 影 響 日 後 法 庭 審 訊 , 妨 礙 司 法 公 正 , 並 強 調 修 改 的 只 是 文 字 稿 描 寫 事 件 內 容 部 份 , 電 視 畫 面 無 半 點 刪 改 。

聲 明 表 示 , 公 司 明 白 新 聞 部 同 事 面 對 很 大 壓 力 , 指 社 會 上 有 不 少 指 責 , 認 為 無 綫 新 聞 偏 幫 政 府 或 佔 中 者 , 重 申 電 視 新 聞 報 道 最 重 要 是 真 確 , 客 觀 中 立 和 公 正 持 平 。
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 glock 發表於 2014-10-16, 11:06

香港政府嘅錯 :biglaugh2:
因為示威者唔敢恰大綠, 玩唔起, 鬧一句都唔敢

你換哂特9同香港政府官員, 都完全無分別

示威者咁叻, 應該要揾啱對口單位, 唔應該特登搵錯
示威者上京同人大對話, 要人大回應你地要求囉 :share:
glock
Fun區 - 揸Fit人

2011-03-03, 08:31

文章發表人 shearer 發表於 2014-10-16, 11:07

mtr 寫: 葉劉 vs 689

小弟有幸近距離觀察 689. 佢由當選個刻已自知人緣差, 朋友少, 做事反而謹小慎微. 有 d 野大家估唔到係佢喝停, 例如旺角同金鐘有黑幫或新界鄉紳組織大隊人馬拆鐵馬和障礙物, 佢有向西環通報及勸諫, 結果而家拆路障工作比番警隊做, 黑幫及其他社團不得再插手.

葉劉一向自視極高, 也恃住自己響政府內門生多, 與紀律部隊關係比其他潛在特首候選人特別好, 佢接任特首, 對示威者只會比 689 更強硬, 行事手段更無底線.

想梁振英死既人成功將佢矮化、非人化,所有衰野都會入晒佢數,唔去做個人形象功夫係佢失敗既其中一個地方。
圖檔
shearer
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-10-01, 23:10

文章發表人 9up 發表於 2014-10-16, 11:14

shearer 寫:
mtr 寫: 葉劉 vs 689

想梁振英死既人成功將佢矮化、非人化,所有衰野都會入晒佢數,唔去做個人形象功夫係佢失敗既其中一個地方。

689 any "個人形象" can say?
我哋有危險我哋會自己負責,條命係我哋自己㗎嘛、「救人係你哋嘅職責」
9up
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2011-11-18, 23:46

文章發表人 diu99fu 發表於 2014-10-16, 11:22

no 正字post in AV100fun :patpat1: :patpat1: :patpat1: :patpat1:
diu99fu
  頭像

2009-08-06, 10:07

文章發表人 發表於 2014-10-16, 11:55

我支持689,超碼佢幫左我,如果冇佢,我老婆上年生BB唔知爭唔爭到醫院,出世後依家唔洗爭奶粉爭學位,佢又壓抑樓價,雖然我都未再上車,但起碼佢肯做,好過曾生只係幫住哂D地產商搵錢.

Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-26, 01:28

文章發表人 MTVBB 發表於 2014-10-16, 12:36

我就唔支持警方, 好多事點同情呢?
只係持牌爛仔. 仲要好多無腦, 不過有個大既無懶撐腰.

政府方面, 緊係有錯, 不過睇到似乎佢地都同大陸一樣內鬥緊.
MTVBB
  頭像

2008-09-22, 13:57

回到 Lung Post 回收站