誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Google [Bot] 和 26 位訪客

[:003:] 夜晚條街無人被搶手機 單拖就千祈唔好追... ⁀⊙﹏☉⁀

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

Re: [:003:] 夜晚條街無人被搶手機 單拖就千祈唔好追... ⁀⊙﹏☉⁀

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2017-05-11, 13:16

以死保 :patpat2: 貞操, 偉大! ... :av_panda:
最後由 kwai888qiu 於 2017-05-11, 20:14 編輯, 總共編輯了 1 次
kwai888qiu
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-05-22, 22:27

Re: [:003:] 夜晚條街無人被搶手機 單拖就千祈唔好追... ⁀⊙﹏☉⁀

文章發表人 smartbb 發表於 2017-05-11, 13:40

有D野真係整定唔到你唔信,
明明老冚呢D小事日日都有,
又九成九都捉唔到,
小事到不得了 。

但就因為女事主追個賊,
而家個女比人姦左,
個賊瓜左 :confused:

唔好話部手機,
就算十皮野都賠唔到一單強姦加一條人命啦 。
:010: :010: :010:
smartbb
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2009-05-06, 17:56

文章發表人 postmaster 發表於 2017-05-11, 17:42

大家可翻睇10号電視新聞步出公厦片段,留意 :maskman: 舉動。
postmaster
  頭像

2005-07-16, 14:51

文章發表人 力奇 發表於 2017-05-11, 19:56

postmaster 寫: 大家可翻睇10号電視新聞步出公厦片段,留意 :maskman: 舉動。

有乜特別?
力奇
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 力奇 發表於 2017-05-11, 20:05

cyber 寫: 其實重有小小疑點...

女仔初初話佢30左右,但條友48
唔通條友個樣好後生???

報導中無提到佢買水時比CCTV影到,只係佢用受害張卡去撳錢比CCTV影到
會唔會真正犯案人有同黨???

女仔部IPHONE重未搵到,咁快賣得出???

睇佢被捕時著短褲,應該無皮帶
咁容易係警局內吊頸自殺 :dont_un:

其實呢單案好多疑點,USB線原來可以綁得實對手強姦人,仲可以負荷到一個人體重唔斷比佢吊頸自殺,點解我大力小小就連個USB頭都會扯斷咁兒戲?唔通我買咁多條都係假貨? :a002:
力奇
  頭像

文章發表人 cyber 發表於 2017-05-11, 21:53

力奇 寫:

報導中無提到佢買水時比CCTV影到,只係佢用受害張卡去撳錢比CCTV影到

其實呢單案好多疑點,USB線原來可以綁得實對手強姦人,仲可以負荷到一個人體重唔斷比佢吊頸自殺,點解我大力小小就連個USB頭都會扯斷咁兒戲?唔通我買咁多條都係假貨? :a002:

報道改左Lan線了
犯人在警署羈留室自殺使用的電腦線是「LAN 線」

警方真係要好好比個報告市民,條友點係警局攞到條LAN線?

羈留室內又點樣吊到頸?

點解無搜身清曬啲野先比佢入去羈留室?

呢單野死因庭都應付要開

疑點重重
cyber
Fun區 - 揸Fit人

2006-05-09, 18:15

文章發表人 mtr 發表於 2017-05-11, 23:16

結論個人不認同,too fast to jump to such a conclusion,但文中有關刑事檢控程序的細節描述,當 "長知識" 咁睇無妨:

http://menjap.com/2017/05/%E5%A7%A6%E5% ... %E9%BB%9E/
圖檔
mtr
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 mtr 發表於 2017-05-11, 23:21

呢篇文 / 呢種觀點今日響網上是主流,但更擺明老屈警方,毫無根據 :
刑事檢控講求 "無合理疑點" 的舉証水平,是但搵個慣犯頂罪,邊有咁容易?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

牛頭角個疑犯,係秀茂坪警署自殺。差佬拉人時,高調宣稱疑犯有多次前科,犯案累累,加上傳媒不停以"淫魔"作報導。

大眾的既定印象已確立,之後個犯不知明死左,死冇對證,完事。亂拉人頂罪,已早有前科,而且專搵容易確立印象的人黎頂罪。

2015年05月09日-警亂告智障男誤殺
圖檔
mtr
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 力奇 發表於 2017-05-12, 03:58

cyber 寫:
力奇 寫:

報道改左Lan線了

羈留室內又點樣吊到頸?

呢單野死因庭都應付要開

疑點重重

lan線就合理啲,但好人當初連USB線Lan線都唔識分? :confused:

羈留室天花頂無橫樑又點自殺到呢個疑點仲未解釋到,越遲出黎解釋呢單案就越有屎
力奇
  頭像

文章發表人 imcoke 發表於 2017-05-12, 10:10

線同頭就易爛
但係條線本身好受力
搾起人應該問題不大
吊頸應該夠力,但唔夠長
imcoke

2013-11-07, 23:34

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2017-05-12, 10:40

果條係磁能線, 有力場, 唔容易破, 要用磁力界刀先可以破力場... :announce:
kwai888qiu
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 cyber 發表於 2017-05-12, 11:03

力奇 寫:
cyber 寫:
力奇 寫:

報道改左Lan線了

羈留室內又點樣吊到頸?

呢單野死因庭都應付要開

疑點重重

lan線就合理啲,但好人當初連USB線Lan線都唔識分? :confused:

羈留室天花頂無橫樑又點自殺到呢個疑點仲未解釋到,越遲出黎解釋呢單案就越有屎

呢個真係奇怪
而家新個啲羈留室,應該無橫樑,門都應該加左硬同細窿既鐵絲網
佢用邊個位可以上吊??
但記錄又指出近年都有幾單係羈留室自殺到既記錄
所以第一點,差佬是否無搜身比佢入去
第二點,佢點攞到條lan線
第三點,羈留室內用咩位上吊
同羈留室設計是否出左不為人知既問題,令到近年有幾單野成功在羈留室內自殺個案
cyber

文章發表人 茶母 發表於 2017-05-12, 12:12

力奇 寫:
cyber 寫:
力奇 寫:

報道改左Lan線了

羈留室內又點樣吊到頸?

呢單野死因庭都應付要開

疑點重重

應該有消防花灑頭而且多數係外露安裝,消防喉係金屬好受力,吊起人冇難度
茶母
  頭像

2005-01-18, 07:43

文章發表人 cyber 發表於 2017-05-12, 12:42

茶母 寫:
力奇 寫:
cyber 寫:
力奇 寫:

報道改左Lan線了

羈留室內又點樣吊到頸?

呢單野死因庭都應付要開

疑點重重

應該有消防花灑頭而且多數係外露安裝,消防喉係金屬好受力,吊起人冇難度

你既假設成立的話
咁問題去返LAN線到,一般樓底高度要吊到頸條線最小三四米長
係警局咁容易偷到三四米LAN線?
三四米LAN線咁容易帶到入羈留室?
cyber

文章發表人 smartbb 發表於 2017-05-12, 12:52

cyber 寫:
茶母 寫:
力奇 寫:
cyber 寫:
力奇 寫:

報道改左Lan線了

羈留室內又點樣吊到頸?

呢單野死因庭都應付要開

疑點重重

你既假設成立的話
咁問題去返LAN線到,一般樓底高度要吊到頸條線最小三四米長
係警局咁容易偷到三四米LAN線?
三四米LAN線咁容易帶到入羈留室?

條頸太約 0.5m 粗 ,
琴到上消防喉的話,1.5m 應夠用了 。
smartbb
  頭像

2009-05-06, 17:56

上一頁下一頁

回到 影音 fun 區