誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: Majestic-12 [Bot] 和 26 位訪客

有時唔怪得 Trump 叔針對中國

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

有時唔怪得 Trump 叔針對中國

文章發表人 mtr 發表於 2018-10-11, 14:16

https://technews.tw/2018/10/11/apple-cu ... -software/

用假零件能換整新機?蘋果維修政策與中國詐騙集團長達 5 年的鬥智戰

... 詐騙集團在拿到蘋果裝置後,把裡面有價值的零件像是電池、處理器、螢幕甚至是主機板拿出來,換上假的零件,或是隨便塞奇怪的東西,然後把這個尚在保固內、空有外殼的蘋果裝置拿去蘋果 Genius Bar 維修換整新機。拿到整新機後,詐騙集團就能把這支整新機賣掉,而原先拆下來的零件還能夠組裝成偽造的 iPhone 在二、三線城市販售。
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: 有時唔怪得 Trump 叔針對中國

文章發表人 peterso 發表於 2018-10-11, 17:10

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 kmMarkII 發表於 2018-10-11, 20:46

呆灣新聞少睇為妙
kmMarkII
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2011-07-23, 00:00

文章發表人 wosoloo 發表於 2018-10-11, 21:47

香港台灣客大L把人相 :048: :048: :048: :048:

私下改機重可以維修, 咪笑L死人啦 frog 11 frog 11 frog 11
2012新生活之開始.
wosoloo
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 力奇 發表於 2018-10-11, 22:12

唔明點解偷走晒裡面parts得個殼都可以去apple換返部翻新機? :048: :048:
力奇
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 kmMarkII 發表於 2018-10-12, 20:09

呆灣三立新聞奇聞公享: 中國武警逼人上車

唔識copy圖片,有興趣自已睇

https://news.discuss.com.hk/viewthread. ... ra=&page=1
kmMarkII
  頭像

2011-07-23, 00:00

文章發表人 力奇 發表於 2018-10-12, 23:47

日本關西機場有城管押呆灣人上車? :biglaugh2: :biglaugh2:
力奇
  頭像

2005-10-21, 23:55

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2018-10-13, 20:12

我部NOTEBOOK PRO 行 MOJAVE 是小米來的... :004: :004: :004:
kwai888qiu
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-05-22, 22:27

文章發表人 kwai888qiu 發表於 2018-10-13, 20:17

力奇 寫: 日本關西機場有城管押呆灣人上車? :biglaugh2: :biglaugh2:

呢個係事實, 唔好比自己既智慧蒙敝自己...
:announce: :announce: :announce:
kwai888qiu
  頭像

2007-05-22, 22:27

回到 影音 fun 區