誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 20 位訪客

未上岸果D例如我 . 睇黎真係要為自己認真諗諗計

歡迎各位影音 fans 齊齊吹水

未上岸果D例如我 . 睇黎真係要為自己認真諗諗計

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-16, 18:14

見出面咁多人其實比緊邊個搞都未知就話報仇,
真不敢想像香港十年後會係點 :unhappy: :045:

暫時只諗到勤力D買六合彩 :043:
smartbb
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2009-05-06, 17:56

Re: 未上岸果D例如我 . 睇黎真係要為自己認真諗諗計

文章發表人 mtr 發表於 2019-06-16, 19:26

So far 樓市成交少左,但一、二手樓價依舊企硬,警察招募日見工人數一路有升無跌,無疑 HIBOR 近日抽高左,但相信大部分只是之前用港美息差套息的閒錢拆倉。
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-16, 20:09

mtr 寫: So far 樓市成交少左,但一、二手樓價依舊企硬,警察招募日見工人數一路有升無跌,無疑 HIBOR 近日抽高左,但相信大部分只是之前用港美息差套息的閒錢拆倉。

鬼佬明玩鳩你,
香港又自我分離,
揾食只會越黎越難 :unhappy:
smartbb
  頭像

文章發表人 9up 發表於 2019-06-16, 21:07

其實不用太擔心
香港玩完已經是事實
我哋有危險我哋會自己負責,條命係我哋自己㗎嘛、「救人係你哋嘅職責」
9up
  頭像

2011-11-18, 23:46

文章發表人 9up 發表於 2019-06-16, 21:11

我是阿爺,明天改港元掛人民幣
我哋有危險我哋會自己負責,條命係我哋自己㗎嘛、「救人係你哋嘅職責」
9up
  頭像

2011-11-18, 23:46

文章發表人 wosoloo 發表於 2019-06-16, 21:40

?走佬過澳門得唔得?
2012新生活之開始.
wosoloo
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 MartinTong 發表於 2019-06-16, 21:50

wosoloo 寫: ?走佬過澳門得唔得?

:003: :a008: :a008: :a008: :003:
咪當買個教訓law, 一 d 都吾貴 : 錄自撲克王
:soThanks: :soThanks: :soThanks: :Thanks: :Thanks: :Thanks: :happy: :happy: :happy:

大富豪 寫:
私家飛机展有冇 invitation?
蘇富比拍賣有冇專人跟住?
去馬交一次有冇4-5億 credit?
上次求投資者有冇 invitation?
去 Hermes 有冇 kelly bag 現貨任要?
有冇連相都未睇就去訂部千二萬賓利?
有冇買幽靈之子打孖買(用 cash 紅黑各一)?
有冇去意大利四五十萬訂金線西装?
有冇去意大利十萬訂對鞋..一次訂幾對?
有冇用百幾萬買副敏魚膠食?
有冇用十幾萬買條大黃花煎?'

如果一樣都冇就做富豪做到好失敗

PS 以上全部真人真事..
MartinTong
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-16, 21:51

澳門人其實好團結, 香港人唔係咁容易埋到佢地堆 .
smartbb
  頭像

文章發表人 wosoloo 發表於 2019-06-16, 22:06

smartbb 寫:

澳門人其實好團結, 香港人唔係咁容易埋到佢地堆 .

養老嗜唔係競爭
2012新生活之開始.
wosoloo
  頭像

2007-10-23, 13:19

文章發表人 peterso 發表於 2019-06-17, 02:37

新加坡
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 mtr 發表於 2019-06-17, 10:03

周顯﹕惡法通過 年輕人才有機會上位

【明報專訊】日前我說過,在我的立場,反而希望股市大跌1萬點,才有渾水摸魚的希望。畢竟,股市永遠是大升大跌,有能力的人才能賺錢,相反,如果平穩地慢升小調整,則富者愈富,貧者愈貧,窮人更加沒有翻身的機會。

在上周四晚,我同做傳媒的友人在佐敦興記食蟹吹水,我笑說,如果我是年輕人,反會寧願惡法快點通過,香港暴亂,武警入城,股市跌剩幾千點,樓市大跌七成,把中產階級和上層社會的錢統統洗走,重新來過,就算香港永不復生,也隨時有發達的機會。

這即是說,如果股市跌至幾千點,反彈至1萬點,也是升了一倍,樓市跌了七成,反彈至跌五成,也等於升了七成,原來的資產階級固然仍然是輸到跳樓,但有勇氣的年輕人依然有機會贏到發達。這就像2003年之後,香港就有不少年輕人是憑此發達的。

有趣的是,現時反而是資產階級拼命想令到《逃犯條例》通過,焦土派反要用武力去反對條例,由此可以見得,很多人都不是從投資者發達的角度去想的。

這又令我想到一個故事,就是很多年前,有某位共產國際的巨頭人物和周恩來見面,挑釁說:「我是貧中下農出身,你的父母卻是資產階級,可見得我的階級成分比你好得多。」

周恩來不慌不忙地回答:「我們都出賣了自己的階級。」

[周顯 投資二三事]
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-17, 10:17

mtr 寫: 周顯﹕惡法通過 年輕人才有機會上位

【明報專訊】日前我說過,在我的立場,反而希望股市大跌1萬點,才有渾水摸魚的希望。畢竟,股市永遠是大升大跌,有能力的人才能賺錢,相反,如果平穩地慢升小調整,則富者愈富,貧者愈貧,窮人更加沒有翻身的機會。

在上周四晚,我同做傳媒的友人在佐敦興記食蟹吹水,我笑說,如果我是年輕人,反會寧願惡法快點通過,香港暴亂,武警入城,股市跌剩幾千點,樓市大跌七成,把中產階級和上層社會的錢統統洗走,重新來過,就算香港永不復生,也隨時有發達的機會。

這即是說,如果股市跌至幾千點,反彈至1萬點,也是升了一倍,樓市跌了七成,反彈至跌五成,也等於升了七成,原來的資產階級固然仍然是輸到跳樓,但有勇氣的年輕人依然有機會贏到發達。這就像2003年之後,香港就有不少年輕人是憑此發達的。

有趣的是,現時反而是資產階級拼命想令到《逃犯條例》通過,焦土派反要用武力去反對條例,由此可以見得,很多人都不是從投資者發達的角度去想的。

這又令我想到一個故事,就是很多年前,有某位共產國際的巨頭人物和周恩來見面,挑釁說:「我是貧中下農出身,你的父母卻是資產階級,可見得我的階級成分比你好得多。」

周恩來不慌不忙地回答:「我們都出賣了自己的階級。」

[周顯 投資二三事]

股市三萬點冇本錢冇本事賺大錢的人,
到一萬點會變左有本錢有本事 :question2:
smartbb
  頭像

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-17, 10:18

而家張立重有冇寫文?
smartbb
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2019-06-17, 10:52

smartbb 寫: 而家張立重有冇寫文?

可惜無。
圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 smartbb 發表於 2019-06-17, 11:13

mtr 寫:
smartbb 寫: 而家張立重有冇寫文?

可惜無。

有朋友同佢係老友,
我都同佢飲過幾次酒食過幾次飯,
佢知到好多嘢,講D嘢好準好堅 .
所以想睇下佢重有冇寫文 .
smartbb
  頭像

回到 影音 fun 區