誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 12 位訪客

今日睇左兩部投投

收集各樣器材討論同報告

今日睇左兩部投投

文章發表人 咕喱佬 發表於 2005-05-14, 23:37

分別係7210同8700,我帶左隻港版萍果核戰記去睇,7210的確係幾靚,黑位好實,暗位都睇到細緻,色彩唔差,但開頭播DTS試音碟killbill一段時,第一眼比我睇到d彩虹,之後一路留意咁睇,但係就再睇唔到彩虹,可能我眼花啦,整體表現算得上係一部好機,但成五雞野價錢就真係要諗過。至於部BENQ 8700表現都可以叫ok,黑位無咁實,略帶灰,可能由於較早前睇完7210關係,始終覺得黑位唔夠實,但都可以睇到細緻野,其中一幕個機械人在黑暗處一野桶瓜個人時,牆上好明顯可以睇到紅色的血,但回家睇返我部陳年Z91,只係可以見到黑色一撻野。唉,遲早又要出血了! :cutcut: :cutcut:
我同個朋友一齊去睇,佢正在想買投影機中,佢就話鐘意部7210部機夠細部,仲話返去同佢老細商量下喎,佢心目中有Hc2000,z12000,我就正在期待中,佢就正在頭痕中。 :dont_un: :dont_un:
咕喱佬
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-27, 23:36

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-14, 23:39

五皮一部太貴 la :unhappy: :unhappy: :unhappy: :unhappy:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 chowchow 發表於 2005-05-14, 23:53

換頭投 :001: :001: :001:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 小小Pat 發表於 2005-05-14, 23:58

兩部都好似無lens shift.......
:question1: :question1: :question1:
如睇挨釘又電唔電呢?
:question2: :question2: :question2:
我是Lx90後!
小小Pat
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:32

Re: 今日睇左兩部投投

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-05-15, 00:20

咕喱佬 寫:分別係7210同8700,我帶左隻港版萍果核戰記去睇,7210的確係幾靚,黑位好實,暗位都睇到細緻,色彩唔差,但開頭播DTS試音碟killbill一段時,第一眼比我睇到d彩虹,之後一路留意咁睇,但係就再睇唔到彩虹,可能我眼花啦,整體表現算得上係一部好機,但成五雞野價錢就真係要諗過。至於部BENQ 8700表現都可以叫ok,黑位無咁實,略帶灰,可能由於較早前睇完7210關係,始終覺得黑位唔夠實,但都可以睇到細緻野,其中一幕個機械人在黑暗處一野桶瓜個人時,牆上好明顯可以睇到紅色的血,但回家睇返我部陳年Z91,只係可以見到黑色一撻野。唉,遲早又要出血了! :cutcut: :cutcut:
我同個朋友一齊去睇,佢正在想買投影機中,佢就話鐘意部7210部機夠細部,仲話返去同佢老細商量下喎,佢心目中有Hc2000,z12000,我就正在期待中,佢就正在頭痕中。 :dont_un: :dont_un:

老細且慢 :a005: ,小弟極力 :hypno: 、希望 :001: ,甚至不
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-05-15, 00:23

唔係化 :a005: :a005: :a005: 仲有冇z12000 及 z2000筍貨呀 :011: :011: :011:
最後由 MartinTong 於 2005-05-15, 00:28 編輯, 總共編輯了 1 次
MartinTong
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 小小Pat 發表於 2005-05-15, 00:24

MartinTong 寫:唔係化 :a005: :a005: :a005: 仲有右z12000 及 z2000筍貨呀 :011: :011: :011:

筍貨梗有啦,不過無筍價之嘛!
:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
最後由 小小Pat 於 2005-05-15, 00:26 編輯, 總共編輯了 1 次
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-15, 00:26

MartinTong 寫:唔係化 :a005: :a005: :a005: 仲有右z12000 及 z2000筍貨呀 :011: :011: :011:

5 皮 12000 加屎刁活幕都夠 la :a006: :a006: :a006:

Z2000 重有屎刁活幕 + 9500 + 企鵝線, 5 皮随時有找 :a004: :a004: :a004: :a004: :a004: :devil: :devil: :devil: :devil:
peterso
  頭像

文章發表人 咕喱佬 發表於 2005-05-15, 00:27

我個老友好鬼麻煩,佢成日話z12000畫質好靚,佢好鐘意,但係又嫌z12000好似隻海龜咁大,真係比佢吹x脹! :051: :051:
咕喱佬
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-27, 23:36

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-05-15, 00:30

咕喱佬 寫:

我個老友好鬼麻煩,佢成日話z12000畫質好靚,佢好鐘意,但係又嫌z1200好似隻海龜咁大,真係比佢吹x脹! :051: :051:

你叫佢座前啲部29"電視到睇算啦 :050: :050: :050:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 小小Pat 發表於 2005-05-15, 00:31

咕喱佬 寫:

我個老友好鬼麻煩,佢成日話z12000畫質好靚,佢好鐘意,但係又嫌z12000好似隻海龜咁大,真係比佢吹x脹! :051: :051:

不過話晒旗艦機要有台型,S4好似仲重佢一半啊!
:ebsmile: :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-15, 00:32

咕喱佬 寫:

720p..單 chip 投投最靚仔佢....話係海龜.. :a007: :a007: :a007: :a007: :a007: :patpat1: :patpat1: :patpat1: :patpat1: :048: :048: :048:
peterso
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-05-15, 00:36

peterso 寫:
咕喱佬 寫:

720p..單 chip 投投最靚仔佢....話係海龜.. :a007: :a007: :a007: :a007: :a007: :patpat1: :patpat1: :patpat1: :patpat1: :048: :048: :048:

家陣我部Update 咗嘅 S2 都靚過你部 Z12000 喇 :whistling: :whistling: :whistling:
Racingboy
  頭像

文章發表人 小小Pat 發表於 2005-05-15, 00:39

Racingboy 寫:
peterso 寫:
咕喱佬 寫:

家陣我部Update 咗嘅 S2 都靚過你部 Z12000 喇 :whistling: :whistling: :whistling:

上面講緊外型播.........
:dont_agree2: :dont_agree2: :dont_agree2:
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-05-15, 00:42

小小Pat 寫:
Racingboy 寫:
peterso 寫:
咕喱佬 寫:

上面講緊外型播.........
:dont_agree2: :dont_agree2: :dont_agree2:

:049: :selfpun: :selfpun: :selfpun:

咁部馬仔仲似海龜啦 :a003: :a003: :a003:

圖檔
Racingboy
  頭像

下一頁

回到 影音至硬 fun 區