誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

強烈推介~美麗拳王

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

強烈推介~美麗拳王

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-10, 22:12

話說o尋晚成晚都冇飛機o係屋企上空飛過,攪到小弟百無鳥瀨籮籮o戀,不知點算好.唯有搵套拳拳到肉,高潮疊起o既4仔睇解o下悶..............點知打開柜門暗格至發覺,所有4仔已經俾皮蛋老笠o西! :a005:

正當苦無發洩對象之際,忽然見到有盒封面條女無著衫o既碟形物體 :a004:

袋瀆....................
圖檔
唔係間唔中有人咁抵得諗出o黎柒o下, 100Fun鞭有咁鳩仙? :048:
cheuk yu爸爸
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-18, 13:42

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-10, 22:14

睇真d,咦?
點解條女冇X o既? :a013:
圖檔
唔係間唔中有人咁抵得諗出o黎柒o下, 100Fun鞭有咁鳩仙? :048:
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-10, 22:21

小弟因為谷x上腦睇錯o左,原來隻碟係'美麗拳王' :confused:

由於當時小弟已興致'勃勃'無法自拔,見到近似係女o既物體都照殺,好roll機........... :a004:
附加檔案
圖檔
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-10, 22:33

由於之前套'拳霸'拍到唔湯唔水,又悶又低B,淨係得佛頭,打,佛頭,打,佛頭,打................... :063: 攪到堂堂泰國國技~泰拳變成泰國淫蟲式雜耍.所以睇之前都對呢套泰國電影冇乜期望........... :b009:
圖檔
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-10, 22:34

唔好意思,突然屎急,等陣再出o野! :a002:
圖檔
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2004-12-10, 23:22

cheuk yu爸爸 寫:唔好意思,突然屎急,等陣再出o野! :a002:

由佢瀨咪算數囉 ,我最多:053: !
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 C.C 發表於 2004-12-10, 23:25

我睇o左 :048: ,真人真事改編
C.C
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-18, 23:10

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-10, 23:31

CC哥仔,

俾下面,唔好爆響口呀! :sorry:

屙完屎又有d肚餓,落街買包CC食先(時時食)! :eat:
圖檔
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-10, 23:45

cheuk yu爸爸 寫:CC哥仔,

口唔好亂爆 :confused:

塊啲report :007:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-10, 23:52

SKA 寫:
cheuk yu爸爸 寫:CC哥仔,

口唔好亂爆 :confused:

塊啲report :007:
...口爆 :a006: :a006: :a006: :a006: ...套嘢咁堅... :dont_un: :dont_un: :dont_un: :dont_un: :dont_un:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-11, 00:08

口爆就冇o勒!打到爆缸就有! :048:
圖檔
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-11, 00:24

講番個故事,係真人真事改篇.故事主人翁'龍唐',同一般泰國窮鄉僻壤o既o靚仔一樣,都希望靠打拳改善生活,但係佢打拳仲有另外一個目的,就係希望累積拳賽獎金,而進行變性手術.最後佢唔單止在擂台上名利雙收, :money: 仲終於得嘗所願,變性成為女人. :023:

(題外話:龍唐o係十月o黎過香港比賽,由於除o左佢之外,其他拳手戲碼唔掂,但係d飛又勁貴,所以小弟冇緣得見佢真人o既功夫.但聽有去睇o既師兄弟講番,o個場明顯係假拳,純粹綽頭. :eusa_wall:
其實咁又難怪,佢而家已經係'女人',o係不斷打荷爾蒙影響之下,體能已經不可以與當日之男兒身相提並論,唔通叫佢個對手(男拳手)出場o係過千人面前打女人o羊? :hit:況且龍唐到今日仲打表演賽,都係為兩餐o者! :019:)

講番套戲,一開始由龍唐細蚊仔時講起,因為一次'蟹后',令佢深深被女性o既'毛眉'吸引.但係佢唔同一般男仔,見到靚女就想o答,而係漸漸想變成女人. :023:

戲入面用o左唔少篇幅去交代佢o既心路歷程,令觀眾可以慢慢地感受到佢o既心理變化,駛人覺得龍唐o既性係順理成章.及後龍唐因為誤打誤撞,就參與o左泰拳o既訓練,o係'儲錢變性'o既強大原動力推動之下,加上佢本身o既潛質,佢好快就o係泰拳界打出名堂. :a012:

但係人怕出名豬怕肥,佢成名之後亦都唔係一帆風順,泰拳界內有愛戴佢亦都排斥佢o既人,最後佢選擇急流勇退,變成真女人. :023:
最後由 cheuk yu爸爸 於 2004-12-11, 12:06 編輯, 總共編輯了 3 次
圖檔
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2004-12-11, 01:06

如果一心諗住睇拳霸式武打,相信大家會好失望.因為成套戲主要o既篇幅都係著重o係龍唐o既變化,當然泰拳比賽就一定唔少得,但係導演係利用紮實o既手法去表現泰拳,冇拳霸式華麗o既花拳繡腳,冇Rocky式o既天下無敵打不死取而代之係將真正o既泰拳比賽呈現大家眼前,難得o既係導演可以用唔太多o既篇幅,就可以完完全全表達出泰拳o既特式,導演o既功力可見一斑. :great:

而男主角o既表現亦都唔弱,佢將個女人型演得恰到好處,唔會令人覺得討厭,由其係一d鵰喬扭擰o既動作真係非常啜核.但係當佢打泰拳時,又可以將一個職業拳手o既功架呈現觀眾眼前,明顯佢係下o左唔少功夫o係拍攝前練習泰拳,而佢仲憑美麗拳王而成為泰國影帝,一個字~勁! :share:

報告完畢 :048:
附加檔案
最後由 cheuk yu爸爸 於 2004-12-11, 17:48 編輯, 總共編輯了 1 次
圖檔
cheuk yu爸爸
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2004-12-11, 01:55

cheuk yu爸爸:多謝你的分享 :sorry: :sorry: :sorry: :drink1:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 terencekwh 發表於 2004-12-11, 02:42

GoOd RePoRt! :001:

對呢套戲好有性趣...邊度重有賣? :love_china:
圖檔
<b>Star Wars DVD Series</b>
terencekwh
  頭像

2004-11-23, 06:45

下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站